TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Lange wachtrijen vermijden in Barcelona: skip the line in Barcelona

Barcelona is druk in het zomerseizoen en dat merk je aan de lange rijen voor de bezienswaardigheden en musea. Kan je deze lijnen vermijden? (skip the lines!)

Wens je niet in de rij te staan? Je bezoek goed op voorhand plannen 

We denken dat het niet lang meer zal duren alvorens je enkel nog via het internet en vroeg genoeg op voorhand je tickets dient te reserveren om de top 10 bezienswaardigheden in Barcelona te bezichtigen. Voorlopig kan je nog in de rij aanschuiven en dit op eigen gedacht. De effectieve rij met afsluiting is maar 10 meter lang. Daarna staat iedereen een beetje achter elkaar in de hoop dat er niemand tussen kruipt. Dit inspringen gebeurt overigens erg weinig. Dit gezegd zijnde: bij de topbezienswaardigheden  of activiteiten in Barcelona is het niet ongewoon om 3 uur in de rij te staan. Zeker in het zomerseizoen (mei tot september)

Wens je de rijen in Barcelona te vermijden moet je dus op voorhand boeken. Hoe belangrijker de bezienswaardigheid (Sagrada Familia, Park Güell, … ) hoe vroeger je erbij dient te zijn. Bij sommige bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia is het zelfs nodig een uur aan te duiden. Heb je enkel nog een middaguur wordt het dus rond dit bezoek plannen. Niet aangenaam voor je stedentrip.

TIP: Voor sommige bezienswaardigheden loont het zelf om, als er een lange rij staat, even een wifi-hotspot te zoeken of via roaming een ticket te boeken en alsnog iedereen voorbij te steken...

Wanneer bezoek je een bezienswaardigheid?

De meeste toeristen zijn geen vroege vogels. Ook dicht bij het sluitingsuur is het meestal al wat rustiger. De uren tussen 11 en 17 uur zijn het drukste. Ook weekdagen zoals dinsdag, woensdag en donderdag zijn rustiger dan de dagen. Enkel maandag en vrijdag kan het ook druk zijn maar weet dat veel toeristen op de maandag ook weer huiswaarts keren. Na 15 uur valt ook op maandag de drukte ook langzaam weg... Vrijdag is het dan net omgekeerd. Wees er vroeg bij dan.

Tickets via de officiële site! Spaar geld

Koop je tickets steeds via de officiële site van het museum of bezienswaardigheid zelf. Zo ben je zeker van de echtheid van je ticket en heb je direct ook de goedkoopste prijs. Het is waar dat sommige ticketverkopers dezelfde prijs aanbieden maar deze rekenen dan extra kosten aan. 

Vind je de offciële site niet terug via onze site (de link staat meestal op de detailpagina) dan kan je tickets boeken via het toeristisch bureau van Barcelona.

Bezienswaardigheden, parken en musea waar je een ticket op voorhand koopt?

Onderstaand hebben we enkele van de belangrijkste sights geplaatst waar je een ticket op voorhand dient aan te kopen om lange rijen te vermijden (skip the line):

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!