TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Musea in Barcelona die je niet mag missen

Barcelona is de stad van Gaudi maar vele andere kunstenaars hadden een voet in Barcelona. Dit zijn de musea in Barcelona dat je niet mag missen

1 Picasso museum

Het Picasso museum beschikt over een collectie van ruim 3.500 kunstwerken van de bekende kunstenaar Pablo Ruiz Picasso. Picasso schonk in 1970 zeer veel van zijn werken aan dit museum. Deze werken dateren voornamelijk uit zijn beginperiode. In zijn kunstwerken is duidelijk zijn relatie met Barcelona te zien. Het museum stelt ook werken van andere kunstenaars tentoon.

2 Museu d’Història de la Ciutat

Meer dan drie verdiepingen zijn nodig om de geschiedenis van Barcelona te vertellen. Het Museu d’Història de la Ciutat bevindt zich in het Palau Clarina Padellàs dat in 1931 verplaatst ( vroeger stond het aan de Carrer de Mercaders ) en volledig heropgebouwd werd omwille van de aanleg van een weg. Tijdens de aanleg van de fundering op de nieuwe locatie, stootte men ook nog eens op restanten van een Romeinse stad Barcino. 

De restanten zijn bewaard gebleven en zijn te bezichtingen in de ondergrondse ruimte. Dit is ook direct de belangrijkste bezienswaardigheid van het museum. 

3 Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC

Het museum MNAC heeft een zeer uitgebreide collectie romaanse kunst die wordt gezien als een van de meest volledige ter wereld. Verder herbergt het museum een gotische collectie alsmede werken uit de barok en de renaissance. Er is tevens een afdeling moderne kunst.

4 Fundació Miró

Joan Miró wou dat de bezoekers via de permanent tentoongestelde kunstwerken en tijdelijke exposities kennis zouden maken met zijn werk, met kunst in het algemeen en de nieuwste kunsttrends zouden ontdekken. Het gebouw vertoont typische Catalaanse trekjes: de witte kleur, halfronde en schaduwrijke gewelven. In de pentagonale toren is een auditorium en een bibliotheek ondergebracht. Het Fundació Miró is een prachtig museum om te bezoeken in Barcelona!

5 Camp Nou - FCB Museum

In Camp Nou bevindt zich ook het Museu Josep Lluís Núñez, het museum van FC Barcelona. Dit museum, vernoemd naar oud-clubpresident Josep Lluís Núñez (1978-2000), is samen met het Picasso-museum het meest bezochte museum in Catalonië met 1 tot 2 miljoen bezoekers per jaar. Al in de jaren twintig van de twintigste eeuw kwam Joan Gamper, die FC Barcelona in 1899 had opgericht, met het idee van een clubmuseum. Het duurde echter tot de jaren tachtig voor dat het museum er ook daadwerkelijk kwam. Het clubmuseum werd in 1984 uiteindelijk geopend. Na uitbreidingen in 1987, 1994 en 1998 beslaat het museum nu 3.500 m2.

Gratis een museum bezoeken in Barcelona


Veel musea stellen hun deuren gratis open na 15 uur op zondag. Enkele van deze musea zijn:

TIP: kijk even op de website van het museum dat je wenst te bezoeken als je de eerste zondag van de maand in Barcelona vertoeft. Sommige musea openen dan een volledige dag gratis hun deuren.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!