TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Vliegen naar Barcelona: goedkope vliegtickets vinden vanuit België

Barcelona is de populairste stedentrip in Europa en moet enkel Rome naast haar dulden. Maar hoe vind je de goedkoopste vliegtickets naar Barcelona? Lees de vele tips!

Vliegen naar Barcelona vanuit Brussel Zaventem of Barcelona vanuit Oostende / Antwerpen

Als je een korte stedentrip naar Barcelona plant, wil je natuurlijk niet ver rijden alvoor je aan een luchthaven bent. Maar zelfs in België heb je de keuze uit 3 luchthavens die een rechtstreekse verbinding hebben naar Barcelona. De eenvoudige en voordehand liggende keuze is Brussels Airport (Brussel Zaventem) maar ook Antwerpen en Oostende hebben rechtstreekse vluchten naar Barcelona. Kijk even of je daar een goedkope vlucht kan vinden.


Normaal kies je voor Brussel omdat daar de lage kosten maatschappijen Ryanair en Vueling vertrekken maar ook TUIFly biedt goedkope tickets aan naar Barcelona. Meestal ligt de prijs rond de 80 euro. Als je van Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen bent, is dit zeker het overwegen waard! Woon je in Antwerpen dan is Antwerp Airport (TUIFly) natuurlijk een betere optie.

Opgelet: de prijs van je vliegticket is niet alles!

Sommige maatschappijen hebben echt spotgoedkope vliegtickets naar Barcelona. 


Ryanair of Vueling bieden vliegtickets aan naar Barcelona vanaf 60 euro heen en terug (retour vlucht). Let hierbij wel op dat je voor elke kleine extra dient bij te betalen en soms zelfs reserveringskosten dient te betalen. Bij Ryanair kan je bijvoorbeeld dan niet naast elkaar zitten (gereserveerde stoel) of moet je wachten als laatste om op te stappen (Instappen met prioriteit)

Let op het vertrekuur en het aankomstuur van je vlucht. 

Als je goedkope vliegtickets gevonden hebt, let dan ook héél goed op het vertrekuur en aankomstuur. Soms moet je ofwel vroeg uit de veren ofwel kom je echt wel te laat toe om nog rustig naar je hotel te gaan om in te checken.

Ook de dag van vertrek en aankomst zijn belangrijk. In het weekend vliegen zal je al vlieg enkele 10-tallen euro’s lichter maken. Heb je flexibele data om te vertrekken of je terugvlucht dan kan je echt wel voor een goedkope citytrip gaan richting Barcelona. Zo is terugvliegen op dinsdag of woensdag een pak goedkoper dan zondagavond. 

Met of zonder bagage vliegen?

Tegenwoordig moet je voor bagage bijbetalen en dit voor zo goed bij alle luchtvaartmaatschappijen. Vraag je dus af of je niet zonder bagage kan reizen of dat er slechts één persoon van je gezelschap bagage neemt. Zeker voor koppels kan dit geen probleem vormen en het spaart je direct 10 tot 20 euro.


Handbagage is momenteel geen probleem maar sommige luchtvaartmaatschappijen beginnen de handbagage ook in te perken tot bijvoorbeeld één stuk. Een laptoptas, handtas en tablet meenemen op het vliegtuig kan dan niet meer gratis.

Op welke luchthaven kan je landen? Barcelona El Prat, Reus of Gerona 

Barcelona heeft 3 luchthavens dat samen onder de noemer Luchthavens van Barcelona gebruikt worden. Het is echter enkel Barcelona El Prat dat de officiële luchthaven van Barcelona is. Als je landt op de luchthaven van Gerona of Reus ben jemeer dan 100 km verwijderd van Barcelona. Er zijn wel goede verbindingen met bus of trein maar als je een korte stedentrip gepland hebt, zijn dit geen goede keuzes. 

Ook hoef je niet meer uitwijken naar Gerona of Reus om goedkopere vliegtickets te bekomen. Veel lage luchtvaartmaatschappijen vliegen tegenwoordig rechtstreeks op El Prat. 

Enkel voor betere vlieguren zouden we aanraden om te vliegen op Gerone of Reus. Ook als je meerdere stedenwenst te bezoeken is dit een goede keuze want Gerone is een prachtige stad die ook het bezoeken waard is.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!