TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

De luchthavens van Barcelona: welke luchthaven kies je?

Eigenlijk heeft Barcelona maar één luchthaven maar in de omliggende steden Reus en Gerona liggen nog twee luchthavens die het overwegen waard zijn…

Goedkope vluchten naar Barcelona: de luchthaven speelt geen rol meer…

Enkele jaren geleden vlogen low cost luchtvaartmaatschappijen enkel op Reus en Gerona omdat deze kleine luchthavens lagere taxen hadden en de vluchten dus goedkoper konden uitgevoerd worden. Dit is nu niet meer het geval en de meeste lagekostenluchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair vliegen allemaal op de grote luchthaven van barcelona namelijk de internationale luchthaven El Prat. Goedkope vliegtickets naar Barcelona vind je dus ook op El Prat.

Wanneer kies je voor de luchthaven van Gerona of Reus?


Als je niet enkel Barcelona wenst te bezoeken is de luchthaven van Gerona zeker een optie. Deze luchthaven brengt je veel vlotter richting Lloret de Mar aan de Catalaanse kust (Costa Brava)

Let wel even op want voor de Costa Daurada ben je dan weer beter af met Reus of ook wel El Prat luchthaven.

Bussen pendelen tussen Barcelona en Gerona Airport

Er is een frequente pendeldienst tussen de luchthaven van Gerona (ook wel Girona genoemd lokaal) en het centrum van Barcelona. Deze zijn goedkoop  met slechts 25 euro heen/terug of retour en 16 euro enkel. De bussen zijn ook comfortabel. Je busrit duurt ongeveer 1:30 uur en wordt door het busbedrijf Sagalés uitgevoerd. 


TIP: zie je een verschil in prijzen van de vliegtickets, reken je best 25 euro per persoon extra om de bus in te rekenen in je totaalprijs.

Het centrum van Gerona is is enkel met een bus te bereiken als je land op Gerona Airport. In Gerona kan je dan natuurlijk wel rechtstreeks een trein nemen richting Barcelona maar als Barcelona je enige doel is, neem je best de pendelbus.

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!