TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Goedkoopste en beste restaurants in Barcelona: onze tips

Barcelona is op culinair vlak van alle werelden thuis. Van streetfood tot sterrenrestaurants: Iedere bezoeker aan Barcelona kan kiezen wat hij wenst te eten. Wij zochten de beste restaurants in Barcelona op en geven je enkele tips.

Tapas eten in Barcelona?

Ben je op zoek naar een goede en lekkere tapasbar in plaats van een restaurant? We somden de beste tapasbars van Barcelona op en plaatsen ze ook mooi op de kaart.

TIP: reserveer als je zeker wilt zijn van een plaats


Als je in Barcelona op zoek bent naar een tapasbar en wat tijd voor handen hebt, vind je zeker wel ergens een bas waar het niet lang wachten is. Voor een restaurant kan dit anders uitdraaien omdat de meeste toeristen graag blijven eten. Zeker de opgelijste restaurants reserveer je best. Je kan dit meestal doen via de website of door 's middags even binnen te springen. Ook telefonisch lukt prima. De meeste spreken Engels (niet altijd vloeiend!)

Het centrum van Barcelona: niet veel keuze aan goede restaurants

Logisch zou je zeggen want in een grootstad zoals Barcelona kunnen alleen toeristische restaurants de huur betalen. Natuurlijk vind je er wel een paar maar de meeste beperken zich toch dat de basis en dit dan ook meestal in Spaanse stijl (lees Spaanse keuken)

Wil je toch liever niet buiten het episch centrum van Barcelona treden dan kies je best voor Bodega Biarritz 1881 (klein maar wel de moeite)

 of hun tapasbar iets verder dat ook Bodega Biarritz heet (maar zonder de 1881). Je vind er tapas uit de regio van het Baskenland, Catalonië maar ook andere streken van Spanje.

Net buiten het centrum is er een culinaire ontdekkingstocht te ondernemen

Bijvoorbeeld dichtbij El Born, in één van de smalle steegjes vind je het restaurant Montiel. Een prachtige, culinaire ervaring door de originele gerechtjes.

Op zoek naar een unieke ervaring naast de vele tapasbars? Reserveer even in Tast-Ller. De gerechtjes zijn op zijn minst origineel te noemen en zelfs gastronomisch. Dit restaurant ligt wel volledig uit het toeristisch centrum maar met het openbaar vervoer ben je er in minder dan 15 minuten.

Onze aanrader om lekker en goedkoop te eten in Barcelona: Accés

In de Eixample buurt kan je weg van alle Spaanse en Catalaanse drukte genieten van de leuke lounge bar en restaurant Accés. De gerechten passen perfect bij de style van het restaurant en zijn dan ook onberispelijk afgewerkt. Met prijzen onder de 20 euro voor een hoofdgerecht kan je ook wel spreken van een aangename verrassing op het einde van je diner. 

Ontbijten of lunchen in Barcelona

Dicht bij de Arco de Triunfo is er het restaurant Casa Lolea. Dit is een soort tapasbar waar je ook kan ontbijten of lunchen. Casa Lolea serveert lichte gerechtjes zodat je kleine hoeveelheden verschillende gerechten en drankjes kunt proberen. Tussen de 4 en 8 euro krijg je verschillende tapas op tafel. Probeer zeker ook even de huisgemaakte Sangria. Mooi en robust interieur.

Ook aan de stranden van Barcelona kan je ontbijten of lunchen. Zo heb je aan de stranden in de haven La Deliciosa (ontbijt - brasserie-bar). Met je voeten in het zand kan je hier genieten van mediterrane gerechtjes. Het ontbijt is lekker en de gerechtjes zijn goed gebracht met verse ingrediënten maar je komt naar deze tent toch vooral om de sfeer op een toplocatie. 

La Deliciosa is onderdeel van de Pantea Group die verschillende strandbars uitbaat zoals het verderop gelegen Vai Moana (ontbijt en lunch). Door haar ligging iets verder van het centrum is het hier minder druk. De gerechten worden mooi voorbereidt en bereidt met verse ingrediënten. Voor de echte culinaire Catalaanse of Spaanse keuken hoef je hier niet te zijn.

Nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan even in onze lijst van alle restaurants in Barcelona (lijst + kaart)

 

 

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!