TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Metro Barcelona: tickets, uren en prijzen

Buiten door de stad wandelen is de metro in Barcelona het beste transportmiddel. Hoe je de metro in Barcelona gebruikt, de kaart en prijzen voor metrokaartjes lees je in dit artikel

TIP: de HOLA BCN Transport Pass

Als je veel van de metro gebruik zal maken om Barcelona te bezoeken, kan je beter de HOLA BCN Transport Pass aankopen. Deze pas laat je de metro en ander openbaar vervoer zoals tram, bus en kabelliften gebruiken voor enkele dagen. Een pas voor 48 uur kost je bijvoorbeeld 15 euro. Meer informatie over de HOLA BCN Transport Pass vind je in het artikel je verplaatsen in Barcelona

Metronetwerk in Barcelona: TMB en FGC

De metro in Barcelona is opgesplitst in twee bedrijven: Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB, te herkennen aan het rode logo) en de regionale trein Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (herkenbaar aan het oranje logo).

Normaal zal je enkel gebruik maken van TMB want deze metro verbindt zo goed als alle bezienswaardigheden met elkaar. Enkel voor de heuvels rond Barcelona Tibidabo en Montjuïc kies je voor een ander vervoersmiddel (bij voorkeur de kabelbaan in Barcelona)

Hoe gebruik je de metro van Barcelona (TMB)

Je zal dus vooral de TMB metro gebruiken. Deze metro heeft 9 lijnen waarvan de oranje lijn ook nog opgesplitst wordt in Noord en Zuid. 

Als je niet gekozen hebt voor een voordeelkaart in Barcelona of voor de HOLA BCN kaart kan je een kaartje kopen aan een automaat in elk metrostation. Dit kan cash, via bankkaart. Denk je meerdere keren de metro te nemen, neem dan een meerbeurtenkaart (10 beurtenkaart of dagpas). 

Hoeveel kost een tickets met de metro?

De metro is goedkoop en je kan kiezen uit verschillende kaartjes. Afhankelijk van je gebruik en het aantal personen je bent.

  • Enkel ticket: 2,20 euro
  • dagkaart: 8,60 euro
  • Tienrittenkaart (T-10): 10,20 euro (mag met meerdere personen

Van de luchthaven El PRat naar het centrum van Barcelona met de metro


Je kan met de metro vanop de luchthaven naar het centrum sporen. Je gebruikt hiervoor de lijn L9 Sud. De lijn is nog maar actief van 2016 maar is nu al niet meer weg te denken. Let wel op de reistijd want de L9 stopt niet in alle belangrijke stations. Lees meer over hoe je best van de luchthaven naar het centrum van Barcelona reist. 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!