TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

De Kabelbanen van Barcelona en de treintjes van Barcelona

Barcelona heeft verschillende kabelbanen waarvan er twee gewoon als openbaar vervoer beschouwd worden. Welke kabelbaan is de moeite en op welke kabelbaan heb je het mooiste zicht?

Verwar de kabelbaan niet met de kabelspoorbaan (tandradbaan)

Barcelona heeft twee kabelbanen en wel 3 tandradbanen. In Barcelona noemt men deze ook wel Funicular. 

Bij de kabelbanen hang je in een cabine boven in de lucht en wordt je voortgetrokken aan een kabel. Bij de tandradbanen word je tussen twee stations vervoert  over een steile spoorweg. Deze Funiculars zijn in Barcelona onbemand en worden beschouwd als openbaar vervoer.  Je vind de  Funiculars op twee van de bergen in Barcelona: de Montjuïc en Tibidabo.

Kabelbaan naar de Montjuïc: Telefèric de Montjuïc

Als je een onvergetelijk zicht wenst op Barcelona dan is dit de kabelbaan dat je neemt. Voor 8,20 euro (12,50 heen/terug) . De kabelbaan gaat van Avinguda Miramar naar het kasteel van Montjuïc en terug. De openingsuren hangen af van het seizoen:

  • Winter (november, december, januari en februari) 10 tot 18 uur
  • Lente (maart, april en mei) 10 tot 19 uur
  • Zomer (juni, juli, augustus en september) 10 tot 21 uur
  • Herfst (oktober) 10 tot 19 uur

Je neemt de kabelbaan Telefèric de Montjuïc niet alleen als activiteit. Je komt door de telefèric aan het Kasteel van Monjuïc en bijkomend uitkijkpunt op Barcelona. Meer dan de moeite dus!

Funicular de Montjuïc

Wil je de berg Montjuïc bezoeken? Neem dan de Funicular de Montjuïc (kabelspoorbaan) want het is gewoon gecatalogiseerd onder openbaar vervoer en dus gratis als je een HOLA BCN Transport pass hebt. 

De trein dat in 1992 grondig gerenoveerd werd, brengt je vanuit vanuit metrostation Paral.lel (L2 en L3) ongeveer in het midden van de berg en vandaar uit kan je kiezen om te wandelen, andere bus te nemen of bovenstaande kabelbaan (Telefèric de Montjuïc). Het kasteel van Montjuïc is bijvoorbeeld perfect te voet te bereiken. 

Hierboven kon je al lezen wat allemaal te bezoeken is op de Montjuïc. 

Kabelbaan van Aeri del Port (Telefèric Aeri del Port)

Net als de kabelbaan van MontjuIc leiden deze cabines naar de berg Montjuïc en dit reeds sinds 1931. Voordeel bij deze kabelbaan is dat ze start in de haven en je ze dus perfect kan inschakelen tijdens je bezoek aan het stadscentrum van Barcelona. De prijs voor een ticket is wel iets hoger met 11 euro per persoon enkel en 16,50 euro per persoon heen/terug. De kabelbaan is open vanaf 11 uur en pendelt tot 17:30 heen en terug tussen de haven en Montjuïc. In de zomer kan je wat langer genieten van het uitzicht namelijk tot 19 uur.

Kabelspoorbaan Funicular del Tibidabo

Deze bekende tandradspoortbaan uit 1901 in Barcelona brengt je over een stijle helling op de Tibidabo berg. Een ticketje enkel kost je 7,70 euro  per persoon. Je kan 3 euro korting krijgen als je het Tibidabo pretpark zal bezoeken.

Naast het pretpark kan je ook genieten van prachtige uitzichten op Barcelona en eventueel een bezoek brengen aan het Planetarium van het Observatori Fabra.

Funicular de Vallvidriera

Zin om te genieten van het uitzicht en rust op de Tibidabo? Kies dan voor de Funicular de Vallvidriera. Dit treintje brengt je naar Vallvidriera. Dit is een buurt/dorpje op de berg en ligt ook dicht bij het wandelpad Carretera de les Aigües. Ook deze funicular is openbaar vervoer en gratis als je een HOLA BCN Transport pass hebt.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!