TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Top 10 bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona heeft ontelbaar veel bezienswaardigheden maar als je een stedentrip van slechts enkele dagen gepland hebt, kies je beter enkel voor de top 10 bezienswaardigheden van Barcelona. Onze top 10 van bezienswaardigheden dat je niet mag missen!

Activiteiten in Barcelona

In dit artikel belichten we vooral de top bezienswaardigheden van Barcelona. Voor activiteiten in Barcelona hebben we een afzonderlijk artikel met onder meer boottochten, kabelbanen en natuurlijk ook de stranden van Barcelona.


Musea in Barcelona

Ook voor de vele musea in Barcelona hebben we een afzonderlijke oplijsting gemaakt. 

1 Sagrada Família 

De onbetwiste nummer één in Barcelona is de Sagrada Familia. De Verzoeningskerk Sagrada Familia is het architecturaal pronkstuk van de architect Antoni Gaudí. Gaudí nam het werk over van diocesaan architect Villar en vervolledigde de kathedraal op zijn eigen architecturale manier. 


De grootsheid van het project en het gebrek aan financiële middelen zorgden er echter voor dat de kathedraal aan een traag tempo werd afgewerkt. Toch hield Antoni Gaudí steeds rekening met de afwerking en schonk hij grote aandacht aan decoratieve details. Vanaf 1914 werkte Antoni Gaudí bijna uitsluitend aan de bouw van deze kathedraal, hij richtte zijn werkkamer zelfs in op de bouwwerf.

2 Ramblas

Las Ramblas is een indrukwekkende wandelpromenade in het centrum van Barcelona. De brede, door bomen omgeven boulevard ligt tussen het Plaça de Catalunya en Port Vell. In deze bruisende straat valt er dag én nacht wel iets te beleven. 

3 Park Güell

Antoni Gaudí liet zich graag inspireren door de natuur. Hij uitte zijn passie voor de natuurelementen in het ontwerp van het Park Güell. De wandelpaden, zitbanken en trappen bestaan uit golvende elementen en zijn versierd met kleurrijke mozaïekversieringen. Vanaf 1906 woonde de kunstenaar-architect samen met zijn vader en nicht in het park.

4 Casa Milà 

Het Casa Milà is één van de bekendste werken van de architect Antoni Gaudí. Het bevindt zich aan de Passeig de Gràcia in Barcelona en kenmerkt zich door de golvende muren. Het wordt ook La Pedrera genoemd, wat Catalaans is voor 'De Steengroeve'. Oorspronkelijk had dit een pejoratieve betekenis want het gebouw voldeed toen niet aan de gangbare architecturale normen. 

5 Casa Battló

Het Casa Battló, gelegen aan de Passeig de Gràcia, is het pronkstuk van de modernistische architect Antoni Gaudí. Het pand werd tussen 1905 en 1907 door de kunstenaar verbouwd voor de textielmagnaat Josep Battló i Casanovas. Net als bij het Casa Milà zijn er geen hoeken te bespeuren. Het bouwwerk is dan ook golvend en afgerond, net zoals de golven van de zee. Voor dit project liet Gaudí zich (alweer) inspireren door de natuur. 

6 Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya is een druk plein centraal gelegen in Barcelona, de op een na grootste stad in Spanje. Op het plein komen enkele van de grootste verkeersaders van Barcelona bijeen; metrolijnen, buslijnen, auto's, veel zwart-gele taxi's en voetgangers van La Rambla. Het open plein is versiert met kunstwerken, fonteinen en groene stroken. 

7 Mercat de la Boqueria

De Mercat de la Boqueria (officieel: Mercat de Sant Josep) is de grootste versmarkt van Spanje gelegen aan de Rambla de Sant Joseph van de stad Barcelona. De markt heeft internationale faam en wordt dagelijks bezocht door zeer veel toeristen en lokale klanten.

8 Palau Güell

Palau Güell (ook: Palacio Güell genoemd) is een door Antoni Gaudí ontworpen herenhuis in Barcelona (Spanje). Het werd gebouwd tussen 1886 en 1889 door de rijke Catalaanse industrieel Eusebi Güell.

Het staat, zoals alle andere werken van Gaudí in Barcelona, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het huis Palau Güell is geconcentreerd rond een centrale ruimte, waar hoge gasten ontvangen konden worden. In de voorgevel zijn twee grote poorten, waarlangs de paardenkoetsen met de gasten binnen konden rijden. De gasten werden op de eerste verdieping ontvangen. Het is het enige gebouw waarbij Gaudí van begin tot einde betrokken was.

9 Castell de Montjuïc

De eerste fortificaties op de plaats van het huidige kasteel zijn gebouwd aan het einde van de jaren '40 van de 17e eeuw, tijdens de Catalaanse opstand. In 1746 wordt de Markies van La Mina, Jaime de Guzmán y Spinola, benoemd tot Kapitein Generaal van Catalonië. Hij besluit dat het fort toe is aan modernisering, en geeft hiertoe opdracht aan de ingenieur Juan Martin Cermeño. Die presenteert zijn ontwerp op 12 januari 1751. De bouwwerkzaamheden beginnen in 1753 en duren tot 1799. Sindsdien heeft het Castell de Montjuïc zijn huidige vorm.

10 Kathedraal van Barcelona

In de figuurlijke schaduw van de Sagrada Familia bevindt zich nog een kathedraal in Barcelona. De Kathedraal van Barcelona is een prachtig gotisch gebouw dat onder meer  een crypte met de sarcofaag van de heilige Eulalia en een bewerkte vijftiende-eeuwse koorgestoelte bezit. Ook de Capella’s zijn meer dan de moeite!

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!