TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

De lekkerste tapas van Barcelona: waar vind je de beste tapasbars van Barcelona?

Naast het feit dat Barcelona een prachtige stad is om rond te wandelen is Barcelona ook de stad om van het Spaanse leven te genieten. Hoe doe je dit beter dan genieten van lekkere tapas en een glaasje wijn. Maar waar vind je de lekkerste tapasbars in Barcelona?

Borrelhapjes, aperitiefhapjes of een volle maaltijd: met tapas kies je zelf!

De kleine hapjes uit Spanje zijn overal ingeburgerd en je kan ze overal eten. Maar sommige bars of restaurants in Barcelona zijn gespecialiseerd in tapas. 

Je kan tapas in Barcelona eten als een vlugge lunch over de middag, aperitiefhapje/borrelhapje met een lekker glas wijn om 16 uur net na je stadswandeling, bezoek aan een bezienswaardigheid of museum. Maar je kan tapas ook perfect eten als volledige maaltijd. Je krijgt de tapas dan geserveerd in grotere porties of als onderdeel in een menu. 

Kijk even goed binnen hoe de tapas er uit zien en geserveerd worden. Als het merendeels gefrituurde tapas zijn, zou ik de tapasbar zeker overslaan! Spaanse tapas en producten zijn zo divers dat je zeker 50 procent van je tapas niet gefrituurd hoeft te eten. 

Maar onthoud dus: Tapas zijn meer dan gefrituurde gerechtjes!

Waar kan je de lekkerste tapasbars vinden in het centrum van Barcelona?

Lekkere tapasbars vind je overal in Barcelona alleen in het toeristische centrum zelf is het niet evident om lekkere tapas te eten. Wens je toch in het centrum te blijven, kan je terecht in Bodega Biarritz. Dit is een gezellige tapasbar met tapas uit de regio van het Baskenland en Catalonië. Als enigste waardevolle tapasbar in het centrum is het wel steeds aanschuiven. Zeker in het zomerseizoen is het onaangenaam druk.

Op zoek naar tapas die mooi gepresenteerd worden en meer om het lijf hebben dan standaard en ook nog eens in het centrum van Barcelona? Ga dan naar Gourmet Tapas. Nog steeds vrij toeristisch concept van de Sensi group maar wel met oog voor kwaliteit. 

De beste tapasbar in Barcelona

De topper in het centrum van Barcelona is toch wel Ziryab Fusion Tapas Bar. Hier kom je niet alledaagse tapas tegen die ontploffen van de smaak. Deze tapasbar ligt verborgen in een kleine straat maar vroeger (17de eeuw) veel rijke handelaren hun paleizen bouwden.


Ziryab serveert smakelijke en huisgemaakte tapas die het midden hebben van de lokale Spaanse tapas en het Midden-Oosten. Soms pittig maar altijd boordevol smaak. Hier vind je niet veel gefrituurde tapas maar eerder patatas bravas en een tapa van gegrilde halloumi kaas.

Tapasbars net buiten het toeristische centrum van Barcelona

Ben je bereidt een kleine kilometer buiten het centrum van Barcelona te wandelen tot in de buurt Eixample kan je tapas eten in de meer dan kwalitatieve tapasbars Napa en Abanik Bar. 

In Napa serveren ze originele tapasgerechten zoals coquilles met asperges en iberico, avocado met krab, steak hachee, handgesneden frietjes met spiegelei, inktvis met purée crème, iberico en truffel, ...

Ook Abanik Bar heeft een goede mix van verschillende tapas en Spaanse vakantiesfeer.  

Aan de haven van Barcelona vind je dan weer La Peninsular. La Peninsular is een eenvoudige tapasbar maar wel met verse gerechtjes. Je betaald wel ongeveer 6/7 euro per tapa maar dat is meer dan de moeite waard. Een tip zijn de gemarineerde tapas.

Verder is er ook nog Casa Lolea (buiten het centrum) maar vergeet ook niet dat je ook gewoon lekkere en goedkope restaurants hebt in Barcelona!

Alle top restaurants en tapasbars in Barcelona (lijst + kaart) >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!