TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Gratis bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona krijgt veel toeristen over de vloer die allemaal veel willen bezoeken. Om die redenen worden veel bezienswaardigheden duurder. Toch kan je nog altijd enkele gratis bezienswaardigheden vinden in Barcelona…

Font Màgica


De Font Màgica (magische fontein) is een kleurig verlicht terras van fonteinen aan de Avinguda de Maria Cristina in Barcelona, aan de voet van de heuvel Montjuïc. Het geheel staat ook bekend als de "Fonteinen van Montjuïc" of de "Fonteinen van Plaça d'Espanya".

De heuvels rond Barcelona

Barcelona ligt aan zee in een soort kom met heuvels en bergen rond haar heen. Al deze heuvels kan je gratis bereiken. Je kan er lekker wandelen en genieten van prachtige uitkijkpunten op Barcelona.

Kathedraal van Barcelona

In de figuurlijke schaduw van de Sagrada Familia bevindt zich nog een kathedraal in Barcelona. De Kathedraal van Barcelona is een prachtig gotisch gebouw dat onder meer  een crypte met de sarcofaag van de heilige Eulalia en een bewerkte vijftiende-eeuwse koorgestoelte bezit. Ook de Capella’s zijn meer dan de moeite!

Ramblas

Nog een gratis bezienswaardigheid uit de TOP 10 bezienswaardigheden van BarcelonaLas Ramblas is een indrukwekkende wandelpromenade in het centrum van Barcelona. De brede, door bomen omgeven boulevard ligt tussen het Plaça de Catalunya en Port Vell. In deze bruisende straat valt er dag én nacht wel iets te beleven. 

De oude haven van Barcelona (Port Vell)


Gratis rondkuieren in de oude haven is iets dat je moet gedaan hebben in Barcelona. Met onder meer Maremagnum, het aquarium en de vele luxejachten een must. 

Stranden van Barcelona
Natuurlijk kan je ook gratis gaan liggen aan één van de vele stranden van Barcelona. De meeste stranden liggen niet ver van het centrum en hebben alle belangrijke faciliteiten.

Gratis museums bezoeken


In Barcelona kan je dagelijks na 15 uur veel musea bezoeken en ook sommige zondagen kan je gratis binnen. Meer lees je hierover in ons artikel over musea in Barcelona

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!