TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Je verplaatsen in Barcelona: Bus, metro, te voet of taxi?

Hoewel Barcelona een grootstad is, kan je de meeste bezienswaardigheden vlot te voet bereiken. Als je echter veel wenst te bezoeken, het wat later is of het is te warm heb je tal van andere mogelijkheden om je te verplaatsen in Barcelona.

Wandelen door Barcelona

Barcelona heeft veel smalle steegjes en mooie pleinen die het meer dan aangenaam maken om door te kuieren. De kans is zelf groot, als je hotel in het centrum ligt, je totaal geen vervoer nodig hebt op je stedentrip in Barcelona. Om een voorbeeld te geven: het is slechts 3,5 km stappen is tussen de haven van Barcelona en de verste bezienswaardigheid: de Sagrada Familia.

Waarom zou je dan wel de metro, taxi of openbaar vervoer gebruiken in Barcelona? Wel, soms wil je niet ver stappen in de zengende hitte of heb je net genoten van enkele lekkere tapas. Ook als je van het strand komt of het is laat op de avond, wil je niet gaan wandelen...

Bekijk dus zeker even onze meerdere stadswandelingen in Barcelona om de stad van Gaudi al wandelend te ontdekken.

Totaaloplossing: HOLA BCN Transport Pass

Als je zonder zorgen wenst ronddwalen in Barcelona kan je opteren voor de HOLA BCN Transport Pass. Je kan deze vervoerpassen kopen voor 48,72,96 of 120 dagen en je mag dan alle transportmiddelen gebruiken van de stad: 

  • metro van Barcelona (zowel TMB als FGC)
  • transport van de luchthaven naar het centrum (heen/terug)
  • tram
  • bus
  • kabellift van Barcelona

Enkel de nachtbussen zijn niet inbegrepen. De HOLA BCN kaart kost je 15 euro voor 48 uur en 33,25 euro voor 120 uur. De kaarten zijn te koop via de website van Barcelona Turisme en je bij je aankomst aan de infopunten van de dienst toerisme in de luchthaventerminal.

Ben je van plan veel te bezoeken in Barcelona? Dan is de voordeelkaart Barcelona Card misschien interessant voor jou. Het combineert de HOLA BCN kaart met extra kortingen

Bus en tram: openbaar vervoer in Barcelona

Barcelona heeft slechts één kaartjessysteem. Je hebt dus geen afzonderlijke kaartjes nodig voor de bus, tram of metro. Wel zijn de duizenden bussen in Barcelona een moeilijk te doorgronden ding. Welke richting ze uitgaan? Waar stoppen ze? Wanneer komen ze toe? Als je de TMP app niet geïnstalleerd hebt op je smartphone zal het een ware klus worden om dit te doorgronden. We raden dus aan om ofwel de app te installeren ofwel het metronetwerk van Barcelona te gebruiken om je te verplaatsen met het openbaar vervoer. 

TIP: de bussen rijden vanaf ‘s morgens 4:30 tot 23 uur ‘s avonds. Er rijden ook nachtbussen (Nit Bus) in Barcelona met als centraal punt Plaça de Catalunya (vertrekken en aankomen. Meer informatie over de nachtbussen van Barcelona vind je op de AMB website (Nit Bus)

Metro van Barcelona

De metro is alles wat je nodig hebt in Barcelona om je te verplaatsen! Hij is snel en goedkoop. Waar bussen knel komen te zitten in het dagelijkse drukke verkeer van de stad, snelt de metro overal onderdoor en brengt je in enkele minuten van de ééne bezienswaardigheid naar het andere. Met 8 metrolijnen zal je ook nooit ver moeten wandelen. We plaatsen alle informatie in een afzonderlijk artikel over de metro van Barcelona

Taxi nemen in Barcelona

Als je de prijs van een taxi vergelijkt met het openbaar vervoer is deze vrij duur maar ben je met twee of meer valt de prijs zeker mee. Voor een kort ritje ben je ongeveer 10 euro kwijt maar is dit ritje in het weekend of op een feestdag dan mag je daar 5 euro bijrekenen. Ook voor bagage dien je te betalen. Meestal rekenen taxichauffeurs 1 euro per koffer. Denk je van een taxi gebruik te maken omwille van een laat restaurantbezoek of een hotel dat iets buiten het centrum ligt? Installeer de app Hailo of gebruik de website TAXI fare finder

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!