TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

De mooiste uitkijkpunten van Barcelona

Barcelona telt veel uitkijkpunten (Miradores) en voor sommige moet je het zelf niet het centrum uit. Voor andere moet je dan weer een berg op… Een opsomming van de mooiste uitkijkpunten in Barcelona

De heuvels rond Barcelona: bergen met uitkijkpunten

Met zeven omliggende bergen of heuvels heeft Barcelona uitkijkpunten bij de vleet en de meeste zijn nog gratis ook. Nadeel van deze uitkijkpunten is dat je enkele uurtjes kwijt bent om er naar toe te gaan. Niet echt handig dus als je maar een korte stedentrip gepland hebt in de Catalaanse hoofdstad. 

De meeste gebruikte uitkijkpunten echter liggen op de twee bergen van het Collserola-gebergte namelijk de Tibidabo en Montjuïc. 

Een prachtig uitkijkpunt is Mirador del Migdia op Barcelona vanop de berg Montjuïc. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren op op dit punt te komen buiten helemaal naar boven te stappen.  Je kan opteren voor de kabelbaan (echt de moeite!) of voor de bus. Heb je een eigen wagen dan is er parkeerplaats dichtbij. Let op want deze gaat dicht als de kabelbaan sluit (tussen 18 en 21 uur - afhankelijk van het seizoen)

Mirador del Poble Sec is een goed uitkijkpunt vanop de heuvel Montjuic op de Haven en een klein stukje van Barcelona (de wijk El Poble Sec). Mirador del Poble Sec ligt in een mooi aangelegd park.

Uitkijkpunt in het Park Güell

Het stadspark Parc Güell werd aangelegd in opdracht van Eusebi Güell, een lid van een adellijke familie uit Barcelona. Het park ligt op de Pelada-berg vanwaar je een prachtig zicht hebt op Barcelona. Op dit uitkijkpunt ben je echter nooit alleen en dien je ook een inkomticket te kopen voor het park.

Mirador de Colón

Aan het einde van de indrukwekkende wandelpromenade Las Ramblas kan je het 60 meter hoge Columbus-monument bewonderen. Het beeld van Columbus is op de top van de enorme zuil te vinden en wijst richting zee naar 'de Nieuwe Wereld'. Op het monument vind je een uitkijkplatform vanwaar je een fantastisch zicht hebt op de Ramblas en de haven van Barcelona. Een ticket voor het platform kost je 4,20 euro. Je kan een ticket voor het Columbus monument best op voorhand aankopen om niet in de rij te moeten wachten.

Uitkijkpunt in Las Arenas shopping center

Dit winkelmekka  heeft nog een extra bezienswaardigheid behalve de 100 winkeltjes. Op het hoogste verdiep van Las Erenas kan je namelijk genieten van een prachtig zicht over de stad en dit in 360° want rond het dak van het shoppingcentrum is er een verhard parcours waar je kan wandelen. Er zijn ook enkele restaurantjes en cafés.

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!