TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Boottochten in Barcelona

Barcelona is groot geworden door haar haven. Een boottocht door de oude haven en langs de stranden met zicht op Barcelona is dan ook een voltreffer

De havens van Barcelona

Barcelona heeft in totaal drie havens: Port Vell (de oude haven), Port Olimpíc (de Olympische haven) en Port Fòrum. Het is de oude haven Port Vell dat interessant en mooi is voor een rondvaart in Barcelona.

Boottochten en rondvaarten in de Oude Haven (Port Vell) en stranden van Barcelona


Wens je veel grote jachten of dure boten te spotten dan trek je naar Port Vell. De oude jacht- en plezierhaven ligt aan het centrum in is in 1992 volledig opgewaardeerd voorafgaand de Olympische zomerspelen. Over de oude haven gaat een kabelbaan, de Telefèric del Port, van de Montjuïc tot Passeig Borbó aan het strand van Barceloneta.  

Het is ook door deze oude haven waar de meeste boottochten varen. Omdat deze natuurlijk niet groot genoeg is om een klein uurtje rond te dobberen, varen de meeste ook langs de stranden van Barcelona.

Voor 7,70 euro vaar je in 40 minuten langs Barcelona’s oude haven en het strand van Sant Sebastià en La Barceloneta. Deze rondvaart noemen ze Barcelona Port.

Je kan ook kiezen voor Barcelona Mar en dan vaar je in 1:30 min  langs de Port Vell, Port Olimpic en Port Forum. Deze boottocht kost je 15 euro per persoon. 

Meer informatie en adres vind je op boottochten in Barcelona ( Las Golondrinas ) of met Barcelona Naval Tours.

Onze voorkeur gaat uit naar Las Golondrinas omwille van hun boten welke meer charme uitstralen en ook iets meer comfort bieden.

TIP: een andere manier om Barcelona te zien zijn de vele uitkijkpunten op Barcelona en de kabelbaan.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!