TravelTalia logo
TravelTalia > België

Romantische stedentrips in Vlaanderen

Je hoeft niet ver te reizen om een romantische stedentrip te beleven. In Vlaanderen hebben we verschillende steden die hier perfect voor in aanmerking komen!

Antwerpen bezoeken: 17de eeuws centrum en shopping
Antwerpen, wereldstad in zakformaat, gekende modestad, belangrijke wereldhaven en internationaal diamantcentrum. De stad die zich spiegelt in de Schelde is gezegend met architecturale pareltjes, imposante monumenten, rustgevende groene plekjes en een goed bewaard historisch centrum uit de 16de en 17de eeuw…

Hotels in Antwerpen >

Bezienswaardigheden in Antwerpen >

Restaurants in Antwerpen >

Brugge bezoeken: middeleeuws openluchtmuseum
Brugge wordt vaak het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. De hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De stad is vooral bekend door zijn idyllische waterwegen, de goed bewaarde historische kern en priester-dichter Guido Gezelle. Brugge is in feite een groot middeleeuws openluchtmuseum waar je uren kan wandelen langs de reien, pleintjes, historische gebouwen en monumentale kerken.

Hotels in Brugge >

Bezienswaardigheden in Brugge >

Restaurants in Brugge >

Brussel bezoeken: hoofdstad van Europa

Brussel is een stad van paradoxen die je voortdurend op het verkeerde been zet. De vijfvoudige hoofdstad is tegelijkertijd kosmopolitisch en kleinschalig. Onpersoonlijke, moderne wijken wisselen af met volkse buurten waar een sfeer hangt van iedereen-kent-iedereen. Torenhoge, futuristische flats vind je vlak naast typische staminees en volkse vlooienmarkten. Drukke, grijze boulevards vloeien naadloos over in smalle, middeleeuwse straatjes, weelderige parken en verscholen groene plekjes.

Hotels in Brussel >

Bezienswaardigheden in Brussel >

Restaurants in Brussel >

Gent bezoeken: Levendige Kunststad
wonderlijke mix van een schitterend verleden en een eigentijdse, bruisende stad'. Zo motiveerde het expertenteam van National Geographic de uitreiking van de titel 'derde authentiekste regio ter wereld' aan de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent. Een titel die de stad verdient! Want ondanks een jaarlijkse instroom van enkele tienduizenden universiteitsstudenten is Gent erin geslaagd zijn rebels karakter, zijn feestelijke tradities en zijn natuurlijke hartelijkheid te bewaren.

Hotels in Gent >

Bezienswaardigheden in Gent >

Restaurants in Gent >

Leuven bezoeken: rustig ontdekken en genieten
Leuven is de vergeten kunststad van Vlaanderen. Maar deze studentenstad heeft zo veel te bieden dat je er best meerdere dagen verblijft. Een groot deel van de historische stadskern is verkeersvrij gemaakt waardoor je gezellig in de straten kan ronddwalen en ten volle genieten van de stad aan de Dijle.

Hotels in Leuven >

Bezienswaardigheden in Leuven >

Restaurants in Leuven >

Mechelen bezoeken: Kunst en merkwaardige gebouwen
Tot 1795 vormde Mechelen het centrum van de kleine zelfstandige Heerlijkheid Mechelen. In dat verband had het gebied dezelfde status als bijvoorbeeld Holland, Zeeland, Vlaanderen en Brabant. Gedurende een korte periode in de 16e eeuw werden de Nederlanden vanuit Mechelen geregeerd. Deze periode heeft bijgedragen tot het uitgebreide kunstbezit en diverse merkwaardige gebouwen. 

Hotels in Mechelen >

Bezienswaardigheden in Mechelen >

Restaurants in Mechelen >

Hasselt: alles is mogelijk
De meesten onder ons kennen Hasselt als shoppingstad en dit is meer dan terecht. Maar ook als je gek bent van museu of groene, rustige plaatsjes is Hasselt 'the place to be'

Hotels in Hasselt >

Bezienswaardigheden in Hasselt >

Restaurants in Hasselt >

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!