TravelTalia logo
TravelTalia > België

Citytrips in België: De Belgische Kunststeden in Vlaanderen

Citytrips zijn een verkwikking en verrijking van je geest maar waarom moet je het altijd zo ver zoeken. Ook in België zijn er kunststeden die op verkenning wachten...

Het logische: de kunststeden in België

Over een open deur intrappen gesproken. De kunststeden in België worden door mensen van over de volledige aardbol bezocht en ook de Belgen vinden massaal hun weg naar deze stadjes.

Het grote voordeel van de Belgische Kunststeden is dat ze nog niet uit hun voegen gebarsten zijn en vlot te bezichtigen zijn in een stedentrip van één weekend. Ook de historische kernen zijn klein en dus liggen bezienswaardigheden allemaal op een zakdoek van elkaar.

De Belgische Kunststeden zijn:

  • Antwerpen
  • Brugge
  • Brussel
  • Gent
  • Leuven
  • Mechelen

Iedereen verwacht en kent de toeristische steden Antwerpen, Brugge en Brussel. Sommigen verwachten er Gent inderdaad bij maar voor Leuven en Mechelen is het niet evident om beschouwd te worden als Kunststad. Ze hebben nochtans de nodige geschiedenis, bezienswaardigheden, activiteiten en musea.

Waarom een citytrip naar een Kunststad in België
Hieronder leggen we je even kort per stad uit waarom je minstens 2 dagen uittrekt om naar de stad te trekken.

Antwerpen bezoeken: 17de eeuws centrum en shopping
Antwerpen, wereldstad in zakformaat, gekende modestad, belangrijke wereldhaven en internationaal diamantcentrum. De stad die zich spiegelt in de Schelde is gezegend met architecturale pareltjes, imposante monumenten, rustgevende groene plekjes en een goed bewaard historisch centrum uit de 16de en 17de eeuw...

Citytrip Antwerpen >

Brugge bezoeken: middeleeuws openluchtmuseum
Brugge wordt vaak het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. De hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De stad is vooral bekend door zijn idyllische waterwegen, de goed bewaarde historische kern en priester-dichter Guido Gezelle. Brugge is in feite een groot middeleeuws openluchtmuseum waar je uren kan wandelen langs de reien, pleintjes, historische gebouwen en monumentale kerken.

Citytrip Brugge >

Brussel bezoeken: hoofdstad van Europa
Brussel is een stad van paradoxen die je voortdurend op het verkeerde been zet. De vijfvoudige hoofdstad is tegelijkertijd kosmopolitisch en kleinschalig. Onpersoonlijke, moderne wijken wisselen af met volkse buurten waar een sfeer hangt van iedereen-kent-iedereen. Torenhoge, futuristische flats vind je vlak naast typische staminees en volkse vlooienmarkten. Drukke, grijze boulevards vloeien naadloos over in smalle, middeleeuwse straatjes, weelderige parken en verscholen groene plekjes.

Citytrip Brussel >

Gent bezoeken: Levendige Kunststad
'Een wonderlijke mix van een schitterend verleden en een eigentijdse, bruisende stad'. Zo motiveerde het expertenteam van National Geographic de uitreiking van de titel 'derde authentiekste regio ter wereld' aan de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent. Een titel die de stad verdient! Want ondanks een jaarlijkse instroom van enkele tienduizenden universiteitsstudenten is Gent erin geslaagd zijn rebels karakter, zijn feestelijke tradities en zijn natuurlijke hartelijkheid te bewaren.

Citytrip Gent >

Leuven bezoeken: rustig ontdekken en genieten
Leuven is de vergeten kunststad van Vlaanderen. Maar deze studentenstad heeft zo veel te bieden dat je er best meerdere dagen verblijft. Een groot deel van de historische stadskern is verkeersvrij gemaakt waardoor je gezellig in de straten kan ronddwalen en ten volle genieten van de stad aan de Dijle.

Citytrip Leuven >

Mechelen bezoeken: Kunst en merkwaardige gebouwen
Tot 1795 vormde Mechelen het centrum van de kleine zelfstandige Heerlijkheid Mechelen. In dat verband had het gebied dezelfde status als bijvoorbeeld Holland, Zeeland, Vlaanderen en Brabant. Gedurende een korte periode in de 16e eeuw werden de Nederlanden vanuit Mechelen geregeerd. Deze periode heeft bijgedragen tot het uitgebreide kunstbezit en diverse merkwaardige gebouwen. 

Citytrip Mechelen >

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!