TravelTalia logo
TravelTalia > België

Carnavalstoeten in België 2018

Als men in België aan carnaval denkt, denkt men ook direct aan Aalst. Gelukkig zijn er verschillende steden die een optocht organiseren op carnaval waar het de moeite loont om naar af te zakken…

Aalst carnaval: Carnavalsstoet 2018 (zondag 11 februari 2018 12u45)
Op zondag 11 februari 2018 is het weer zover: dan mag de 90ste carnavalsstoet het volksfeest in Aalst UNESCO-waardig openen. Een eerste hoogtepunt voor de tienduizenden kijklustigen én voor de carnavalsgroepen die maandenlang naar dit moment hebben toegewerkt. Op ongeveer 7km tonen meer dan 75 carnavalsgroepen het beste van hunzelf.

De stoet vertrekt in de Nieuwbrugstraat om iets voor 15 uur op de Grote Markt te passeren.

Zondagstoet Aalst Carnaval (met timing en route) >

TIP: op dinsdag 13 februari  heb je om 15 uur nog de Voil Jeanettenstoet en om 21 uur heb je ook nog de traditionele popverbranding op de Grote Markt van Aalst.

Bezoek Aalst >

Genk: Internationale carnavalstoet (zaterdag 10 februari 2018 14:11)
Op zaterdag 10 februari is het dan eindelijk zover: om 14.11 uur trekt de internationale carnavalstoet door het Genkse centrum. Vijf keer elf groepen uit binnen- en buitenland sieren de knotsgekke stoet. Aan plezier en humor geen tekort. Zet je feestneus dus alvast op!

Tussen de wagens door zal je veel einzelgänger ontdekken. Dat zijn Genkenaren die zich verkleden en een Genks thema op een grappige manier brengen.

Internationale Carnavalstoet Genk >

Bezoek Genk >

Carnavalstoet Blankenberge (zondag 11 februari 2018 van 14:30)
Vanaf zaterdag 10 februari is het groot feest in Blankenberge en op zondag trekt de carnavalstoet er ook op uit met tientallen praalwagens en meer dan enthousiaste deelnemers…

Bezoek Blankenberge >

Geutelingentochten in Brakel
Als uitsmijter kan je ook nog gaan wandelen en Geutelingen eten in Brakel. Daar gaat jaarlijks een tocht door met een lange geschiedenis.

Riedeplein 15 B, 9660 Michelbeke (Brakel)

Bezoek Brakel in de Vlaamse Ardennen >

 

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!