TravelTalia logo
TravelTalia > België

Waar en wanneer vind je Boshyacinten in Vlaanderen of België?

Iedereen hoort in het nieuws over de prachtige boshyacinten in het Hallerbos en dit bos is zeker de moeite om door te wandelen maar door de grote media-aandacht is het er soms over de koppen lopen. We geven je daarom enkele alternatieven bossen en bijhorende boswandelingen.

Boshyacinten of wilde hyacint: wanneer groeien ze
Doe je een wandeling in het voorjaar in één van onderstaande bossen dan heb je een unieke kijk op de bloeiende hyacinten. De bloei is op haar mooist in april en mei. Afhankelijk van de weersomstandigheden begint de bloei vroeger of later op het jaar. Eind april heb je sowieso een prachtig zicht op het paarse tapijt.

Hallerbos (Vlaams-Brabant)
Het landschap van het Hallerbos wordt bepaald door een vrij vlak massief van ongeveer 120 m hoogte, en is van noord naar zuid doorsneden door vijf valleitjes, met in de dalen opborrelende bronnen. De heuvelkammen zijn bedekt met leemlagen en de steile hellingen met dikke zandlagen. Dankzij de bebossing zijn er sedert de laatste ijstijd weinig wijzigingen opgetreden in dit afwisselende reliëf. De oudste wegen in het bos hebben zich op enkele plaatsen ontwikkeld tot diep ingesneden holle wegen.

Hallerbos bezoeken >

Wandeling in het Hallerbos >

Kluisberg/Kluisbos (Vlaamse Ardennen)
De Kluisberg (Frans: Mont de l'Enclus) is een heuvel in de Vlaamse Ardennen, op de grens van Vlaanderen en Wallonië. De Kluisberg is een omvangrijk natuur- en recreatiegebied. Op de heuvel ligt in Ruien, aan Vlaamse zijde, het recreatieoord het Kluisbos. Op de top zijn verscheidene toeristische tearooms en restaurants gevestigd.

Kluisbos bezoeken >

Muziekbos (Vlaamse Ardennen)
MuziekbosDe naam Muziekbos heeft oorspronkelijk niks met muziek te maken. De "Muz" in het woord Muziekbos verwijst wel naar het Keltische "moeras" - een drassig lapje grond gelegen tussen watertjes. Het Muziekbos ligt in het erg reliëfrijke landschap van de Vlaamse Ardennen, met steile valleiwanden, glooiende heuvels en diep ingesneden dalen.

Muziekbos bezoeken >

Boswandeling in het Muziekbos >

Kemmelberg (Westhoek)
De Kemmelberg is een heuvel bij het dorp Kemmel in de Belgische provincie West-Vlaanderen en is met zijn 156 meter het hoogste punt van de provincie. De heuvel ligt een half kilometertje ten zuidwesten van het dorspcentrum van Kemmel, op de grens met de deelgemeenten Loker en Dranouter. Het is een van de getuigenheuvels van het West-Vlaams Heuvelland. Op de flank ontspringt de Kemmelbeek.

De Kemmelberg is, net als de meeste heuvels in de omtrek (zoals Rodeberg, Zwarteberg, Scherpenberg, en Katsberg) ontstaan uit een duinenformatie toen de Noordzee nog tot daar landinwaarts kwam. 

Kemmelberg bezoeken >

Natuurwandeling Kemmelberg >

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!