TravelTalia logo
TravelTalia > België

Citytrip naar de Belgische Ardennen

Als we een citytrip of stedentrip plannen richting Belgische Ardennen denk we niet direct aan de grote steden zoals Charleroi, Luik of Namen maar eerder aan kleinere steden waar we alle comfort van een stad hebben maar ook de rust die eigen is aan de Belgische Ardennen. Het is dus eerder een weekendje weg dat we zullen plannen in dit artikel.

Ben je op zoek naar de perfecte locatie om wintersport te doen in de Belgische Ardennen? Dan lees je beter ook even ons artikel over de skigebieden in de Belgische Ardennen

Vlaams Brabant
Als men denkt aan de Belgische Ardennen, denkt men wellicht niet direct aan Vlaamse Brabant maar deze regio biedt veel groen en rust. De uitgestrekte bossen en bergjes die de Ardennen zo typeren zal je hier niet vinden maar wel prachtige natuurgebieden zoals het Zoniënwoud, Hallerbos en Natuurpark Gerhagen. Ook de Tuinen van Hoegaarden zijn een bezoekje waard.

Tussendoor kan je hier ook genieten van bekende Belgische bezienswaardigheden zoals de Leeuw van Waterloo met bijhorende musea en het bedevaartsoord Scherpenheuvel.

Ook het attractiepark Walibi en enkele toffe musea zoals het Damiaanmuseum, Druivenmuseum of Suikermuseum zijn mogelijkheden die zeker te overwegen zijn.

Vakantie in Vlaams-Brabant >

Mogelijke citytrips in Vlaams-Brabant zijn Tienen, Waterloo en Diest

Picardisch Wallonië
Iets meer ten westen van Vlaams-Brabant vind je Picardisch Wallonië. Dit is atypisch voor wat wij als Belgische Ardennen aanzien maar zeker een bezoek waard omwille van haar uitgestrekte landschappen en natuurgebieden. Je bezoekt zeker en vast het Park van Mariemont, de Wetlands van Harchies en Park Pairi Daiza

Mogelijke citytrip is La Louviere al is het aan te raden om hier toch te kiezen voor grote steden zoals Bergen of Charleroi. Om de gewenste rust te vinden, kies je voor een hotel of vakantiehuis buiten de stadscentra.

Vakantie in Picardisch Wallonië >

Provincie Luik
Met Luik komen we al een stap dichter bij de echte Belgische Ardennen. Natuurlijk heb je de stad Luik zelf maar een stedentrip in Huy, Verviers of Spa zijn echte aanraders. 

Uitstappen doen we richting Grotten van Remouchamps, Natuurreservaat van Modave (met kasteel ) of de Schopperheide. Ook enkele bezienswaardigheden zoals kastelen en forten zoals het Fort van Hoei kunnen en mogen we niet links laten liggen. 

Vakantie in de provincie Luik >

Provincie Namen 
Met de provincie Namen zetten we onze top 3 in van regio's in de Belgische Ardennen. Met stadjes zoals Dinant en Marche-en-famenne zitten we vlug bij enkele toppers onder de citytrips in de Belgische Ardennen.  Wil je eerder de provincie aan de Franse grens verkennen, dan is Couvin een betere keuze.

De Grotten van Han-sur-Lesse of het Lacs de l'Eau d'Heure zijn klassiekers in Namen maar ook de marmergroeve van Beauchâteau en Scladina moeten bezocht worden. Een uitstap naar het rotsmassief Freÿr mag ook wel op de planning staan. Dit is namelijk het grootste en hoogste klimgebied van België.

Wat de bezienswaardigheden betreft zijn er de citadel van Namen, het Abri van Hitler en enkele honderden kastelen om uit te kiezen.

Ben je op zoek naar een uitgangsbasis voor wintersport in de Belgische Ardennen dan zijn zowel Couvin als Marche-en-Famenne geschikt.

Vakantie in de provincie Namen >

Oostkantons
De Oostkantons kan rekenen op enkele klinkende namen wat steden betreft. Bütgenbach, Eupen, Malmedy en Sankt Vith zijn allemaal stadjes die zich perfect lenen tot een citytrip of weekenduitstap richting Belgische Ardennen.

Veel bezienswaardigheden vind je niet in de Oostkantons. Het is vooral natuur en eventuele wintersport dat de klok slaat. Het is in de Oostkantons dat je het natuurpark de Hoge Venen vind en ook de hoogste waterval van België: Waterval van Reinhardstein. Ook het natuurgebied Botrange is welgekend en staat garant voor vele dagen plezier en mogelijke activiteiten. 

Vakantie in  de Oostkantons >

Provincie Luxemburg
Als laatste maar zeker niet als minste: de provincie Luxemburg. Tussen het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk liggen enkele van de prachtigste natuurgebieden die België rijk is. 

Het Keltisch kamp Le Cheslé en het Graf van de Reus staan zeker aangestipt als must-see's. Maar ook  natuurgebieden zoals Raymond Mayné, Mirwart of de grotten van l'Abîme kunnen een dag vlug vullen.

Welke stad kies je als uitvalbasis? Wel de meeste zullen het eens zijn met ons als we zeggen: Durbuy. Maar ook Bastenaken, Houffalize en Bouillon kunnen perfect deze rol vervullen. Alles is afhankelijk van wat je wenst te doen tijdens je stedentripje.

Vakantie in de provincie Luxemburg >

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!