TravelTalia logo
TravelTalia > België

Badplaatsen en badsteden aan de Belgische Kust

De Belgische Kust heeft prachtige badsteden en kustgemeenten. Elke badplaats heeft haar eigenheid en specialiteiten. Hier de top van bezienswaardigheden en activiteiten per badstad.

De Panne (bezoek De Panne)
De Panne is de meest westelijke onder de Belgische badsteden. Het wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de duinen en natuurgebieden rond De Panne en natuurlijk ook voor het gekende Plopsaland dat op slechts 1 km ligt. Maar De Panne is meer dan een overnachtingsplaats met prachtige eetgelegenheden. Het brede strand en de Dumontwijk zijn maar twee voorbeelden waarom je in De Panne dient te zijn.

We hebben in De Panne zowel een stadswandeling als een natuurwandeling in het duingebied Westhoek

Koksijde

Nieuwpoort (bezoek Nieuwpoort)
Geklasseerde gebouwen, statige woningen en hotels, toeristische attracties en hier en daar een mooi stukje natuur. Nieuwpoort weet hoe je een mens kan behagen. Je zou bijna vergeten dat Nieuwpoort een woelige geschiedenis achter de rug heeft. Door de eeuwen heen heeft de stad zich moeten verdedigen tegen invallen van buitenaf. Na de tweede oorlog zag Nieuwpoort haar kans groot om een deel van de groeiende toeristische koek mee te graaien. Wandel met onze stevige stadswandeling door Nieuwpoort maar hou ook rekening met het feit dat de kuststad Nieuwpoort een kilometer landinwaarts ligt. Voor het strand moet je Nieuwpoort-bad ingeven. 

Oostende (bezoek Oostende)
De koningin der badsteden heeft haar naam zeker en vast niet gestolen. De prachtige en veelzijdige stad was de favoriete verblijfplaats van Leopold II en kun je ontdekken via onze stadswandeling in Oostende. Wat je zeker niet mag missen zijn de Koninklijke en Venetiaanse Gaanderijen en het zeilschip de Mercator. Ook de Japanse tuin en het Noordzeeaquarium zijn een bezoek waard.

Bredene (bezoek Bredene)
Bredene is met meer dan 30 campings de campingstad van de kust. De 16.000 inwoners van Brènienge verdwijnen in het niets als de vakantietrek in de zomer op gang komt. Bredene heeft zich dan ook volledig aangepast aan zijn zomerbezoekers. Vele eenvoudige, goedkope maar kwalitatieve restaurantjes en zomerwinkeltjes waar de gekste strandspulletjes kan kopen. Cultuur kan je opdoen in het nabij gelegen Oostende en rust vind je de duinen die ondanks de drukte, genoeg rust uitstralen.

Je kiest voor Bredene voor het strand en voor de duinen. Maak stap zeker onze wandeling door de duinen van Bredene

Blankenberge (bezoek Blankenberge)
Mede door zijn vlotte verbinding met het binnenland is Blankenberge uitgegroeid tot de kustgemeente van België. Het moet enkel Oostende naast zich dulden. Via de autostrade E40 en een rechtstreekse trein vanuit Brussel sta je dan ook zo met je voeten in het water. Door zijn vele voorzieningen op vlak van horeca, kinderpret, appartementen en hotels is Blankenberge ook de trekpleister voor families. 

Met de stadswandeling in Blankenberge stap je zo door de geweldige geschiedenis van deze badstad. 

Knokke-Heist (bezoek Knokke-Heist)
Het minste dat je kan zeggen van Knokke-Heist is dat het een gemeente is die zijn bezoekers wil plezieren op elke mogelijke manier. Het schudt langzaam haar imago van gemeente voor de rijken af al is het er nog steeds luxueus vertoeven. 

Ook de nabijheid van het natuurgebied Het Zwin met haar vogelpark en natuurpark. Er is ook een groot deel van het Zwin vrij te bewandelen en daar maken we ook onze wandeling door het Zwin

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over België in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!