TravelTalia logo
TravelTalia > Canarische Eilanden

Welk Canarisch Eiland kies je als zonvakantie?

De Canarische Eilanden zijn het gehele jaar overgoten met zon. Wel zijn er grote verschillen per eiland wat stranden, hotels en weersomstandigheden zoals wind betreft. Hier kies je het juiste eiland voor jou.

Tool: Op welk Canarisch Eiland schijnt de zon? kies zelf je eiland, maand, max graden of zon >

Welk Canarisch Eiland kiezen?
De Islas Canarias of in het Nederlands de Canarische Eilanden zijn populair vanwege hun klimaat: het gehele jaar door aangename temperaturen en weinig neerslag. Ideaal dus voor een zonvakantie. De keuze van welk Canarisch eiland je kiest, laat je vooral afhangen van je vakantiegevoel: wens je veel op het strand te vertoeven of heb je af en toe nood aan een uitstap in de natuur. Ben je van het sportieve type of is een zonvakantie bij jou gelijk aan All Inclusieve vertroeteling?

Welk Canarisch Eiland kies je? Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, La Palma, La Gomera of Fuerteventura

Bekijk anders eerst alle andere Canarische Eilanden

Anders vind je hieronder enkele puntjes die een eilandkeuze eenvoudiger kunnen maken:

Hotels met glijbanen of een waterpark
Soms wil je niets meer dan een zonnig hotel met enkele glijbanen, zeker met kinderen, zijn hotels met een eigen waterpark of enkele glijbanen. Als je dan 7 dagen op een Canarisch Eiland bent, kan je gerust enkele dagen nemen om uitstappen te ondernemen en de rest lekker niets te doen met nu en dan een plonsje in het zwembad.

Hotels met glijbaan zijn onder meer:

Alle hotels op de Canarische Eilanden > 

Welk Canarisch Eiland is het warmst in de winter
Koud wordt het op geen enkel Canarisch Eiland, zelfs niet in december of januari. Maar buiten de zomermaanden krijgen La Palma en La Gomera vanaf oktober/november wel iets meer neerslag dan de andere eilanden. Het minst regen krijg je op Lanzarote en Fuerteventura. Heb je echter een voorkeur voor Tenerife dan kies je voor het zuidelijke deel van het eiland omdat je daar net dat tikkeltje meer zon krijgt.

Grote spelbreker is meestal de wind en deze komt meestal van het Afrikaanse vaste land. Wens je de kans op wind te beperken dan zijn ook hier het zuiden van Tenerife en Gran Canaria de oplossing.

Op zoek naar de mooiste stranden
Ben je een echte zonneklopper en enkele op zoek naar strand, strand en nog eens strand dan kies je zonder twijfel voor Gran Canaria. Met meer dan 70 stranden is dit eiland een toeristische topper in de winter. Tenerife plaatsen we als tweede omdat het ook een groot aantal stranden heeft maar je kan het af en toe inruilen voor een gezellige daguitstap. Op nummer drie staat Lanzarote met enkele mooi aflopende stranden zoals de Papegaaienstranden. Sportievelingen kunnen ook nog naar Fuerteventura. Fuerteventura heeft meer stranden dan Gran Canaria maar de wind is hier een echte spelbreker tenzij je dus een sportieveling bent die wenst te sportduiken of windsurfen in een prachtige omgeving.

Op zoek naar het mooiste Canarisch Eiland
De mooiste eilanden zijn La Palma en La Gomera. Deze eilanden krijgen net dat ietsje meer regen te verwerken en hebben daarom wel meer groen. Ook in deze opsomming kunnen we het grootste Canarisch Eiland plaatsen: namelijk Tenerife. Het nationaal park Del Teide is meer dan één daguitstap waard en héél divers qua natuur.

Lanzarote nemen we als laatste op vanwege haar ongereptheid en unieke vulkanisch uitzicht. 

Islas Canarias met kinderen
Ben je met kinderen op zonvakantie? Dan raden wij de klassiekers Gran Canaria of Tenerife aan. Hier heb je alle voorzieningen om elk kind meer dan één jaar bezig te houden: zwembaden, zee, entertainment, kindershows en indien gewenst ook kinderopvang. Wens je afwisseling van het dagelijks watervertier dan kies je Tenerife in plaats van Gran Canaria omwille van de steden en natuur zoals de Teide. Tenerife is niet voor niets het grootste Canarisch Eiland. Shoppen kan je ook in stadjes zoals Las Palmas op Gran Canaria

TIP: neem steeds een rechtstreeks vlucht want een uurtje wachten om door te vliegen naar het eiland van je bestemming is niet zo leuk met jonge kinderen die vol ongeduld zitten te wachten.

Het goedkoopste Canarisch Eiland
Natuurlijk is geld belangrijk. Als je met een volledig gezin op zonvakantie gaat, voel je dit aan je potemonnee. Voor een goedkope vakantie naar de zon is elk eiland goed maar Tenerife is het goedkoopst op locatie: je kan er af en toe in een stadje voor weinig geld gaan eten en je hebt de mogelijkheid tot gratis daguitstappen.
Ook een reden om voor Tenerife of Gran Canaria te keizen is omdat deze eilanden het toeristisch zijn, zijn er ook veel grote hotels ( deze zijn meestal goedkoper) en ook rechtstreekse vluchten.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een All Inclusieve hotel op Tenerife of een All Inclusieve hotel op Gran Canaria. Dan weet je op voorhand al wat je reis je zal kosten.

Het klimaat van de eilanden vergelijken?
We zochten voor elk eiland het klimaat op en plaatsten deze in een mooie en overzichtelijke tabel. Zo kan je zelf even keizen wat bij jou past en of de onderlinge verschillen groot genoeg zijn om een andere keuze te maken.

Hoe ga je te werk?
Ga naar de startpagina van de Canarische Eilanden en kies het gewenste eiland. In de rechterkant kan je dan klikken op klimaat. Zo zie je een klimaattabel van elk eiland. 
Of je kan hier al klikken op het klimaat van Tenerife of klimaat van Gran Canaria

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine
Alle artikels over Canarische Eilanden in ons Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!