TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Top 10 bezochte bezienswaardigheden van Parijs

Als je naar Parijs op stedentrip gaat dan zijn er enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen. We plaatsen de top 10 meest bezochte bezienswaardigheden van parijs in dit artikel.

Musea bezoeken in Parijs?


Dit artikel is vooral bedoeld om de belangrijkste bezienswaardigheden op te sommen. Ben je echter eerder op zoek naar een musea dan lees je best ons artikel over meest bezochte musea in Parijs. Daar zie je de top musea van de Franse hoofdstad.

Gratis bezienswaardigheden in Parijs


Sommige attracties kan je het hele jaar door gratis bezoeken, andere dan weer op bepaalde dagen. Wij zochten het voor je uit en plaatsten enkele gratis bezienswaardigheden op een rijtje. Je zal merken dat er enkele toppers tussen zitten!

1) Cathédrale Notre Dame

De meest gekende kathedraal van Frankrijk en misschien wel wereldwijd werd gebouwd in 1163. Pas 170 jaar later was het gotische meesterwerk af en als geen ander gebouw is ze sindsdien verbonden aan de geschiedenis van Parijs en Frankrijk. Een spiraaltrap brengt je via 205 treden naar de beroemde gargouilles en chimères. Nog eens 147 treden hoger sta je bovenop een van de de 69 meter hoge torens, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Parijs. 

Meer over Notre Dame >

Alles over het Île Saint-Louis et Île de la Cité >

2) De Eiffeltoren

Een storm van protest tijdens de bouw van dit Franse monument maar nu kan niemand Parijs inbeelden zonder de Eiffeltoren. In 1909 werd de Eiffeltoren zelfs bijna gesloopt, maar werd uiteindelijk gespaard omwille van puur praktische redenen. Het was immers een ideaal platform om antennes aan vast te maken.

Ondertussen is de toren hét symbool geworden van Parijs

Meer over de Eiffeltoren >

Meer over Invalides en Trocadero >

3) Basiliek Sacré Coeur

Uit ongeveer de zelfde periode als de Eiffeltoren komt de Sacré Coeur (1875). Gebouwd voor het welzijn van Frankrijk dat op dat moment in oorlog was met Duitsland. Naast de  basiliek zelf is het vooral het uitzicht op het plein dat vele mensen richting de basiliek doet trekken. e hebt er een prachtiguitzicht over Parijs alis de Eiffeltoren niet echt te zien...

Meer over  Basiliek Sacré Coeur >

Meer over Montmartre en Pigalle >

4) Champs Elysées

Dit openlucht walhalla voor de schoppers onder ons trekt elk jaar miljoenen bezoekers. Velen onder hen wensen gewoon eens te flaneren langs de brede paden op weg van of naar Place de Concorde of Arc de Triomphe. De beroemdste straat van Parijs werd aangelegd rond 1667. De bedoeling was het koninklijke uitzicht vanuit de Tuilerieën te verlengen met een met bomen omzoomde avenue. In 1709 werd ze Champs Elysées genoemd, naar de plek waar volgens de Griekse mythologie de helden naartoe gingen na de dood. 

Meer over Champs Elysées >

Meer over Concorde - Champs Elysées >

5) Place Charles de Gaulle - Arc de Triomphe

Tot aan de dood van Charles de Gaulle was dit Place de l’Etoile. Niet minder dan 12 avenues komen hier samen, die alle genoemd zijn naar Napoleons overwinningen en zijn illustere generaals. Midden op het plein staat de Arc de Triomphe. De opdracht voor de bouw ervan werd gegeven door Napoleon, na de slag bij Austerlitz in 1805, zijn grootste overwinning.


Meer over Arc de Triomphe >

Meer over Concorde - Champs Elysées >

6) Pantheon

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit een abdijkerk zou worden; vandaar het kruisvormige grondplan. Uiteindelijk werden alle christelijke symbolen verwijderd en werd het een seculair mausoleum voor de 'grands hommes de l'époque de la liberté française’.  In de crypte werden de graftombes bijgezet van onder andere Voltaire, Louis Braille, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola en Pierre en Marie Curie.


Meer over het Pantheon >

Meer over Quartier Latin >

7) Père Lachaise

Het kerkhof Père Lachaise werd geopend in 1805. Het telt zo'n 70.000 rijkelijk versierde graven waaronder heel wat beroemdheden zoals Jim Morrison, Maria Callas, Edith Piaf, … hun laatste rustplaats vonden. Zelfs de 12de eeuwse tragische geliefden Abélard en Héloïse zijn hier verenigd onder een neogothische grafsteen.

Meer over Père Lachaise >

Wandeling op Père Lachaise (3KM) >

Meer over Bastille en Père Lachaise >

8) Centre Pompidou –  Beaubourg

Het Centre Pompidou staat symbool voor innovatieve hedendaagse architectuur en creativiteit. Beaubourg besteedt aandacht aan zowat alle kunstvormen van beeldhouwkunst, architectuur, design en schilderkunst tot video, film, muziek, literatuur, theater en dans. Het is de thuishaven van onder andere het Parijse museum voor moderne en hedendaagse kunst met een collectie van meer dan 45,000 werken van Alechinsky tot Zadkine. Verder is er een bibliotheek, een cinematheek, worden er debatten en spektakels georganiseerd.

Meer over  Centre Pompidou – Beaubourg

Meer over Beaubourg en Les Halles >

9) Place de la Concorde

Het mooiste en meest indrukwekkende plein van Parijs heette oorspronkelijk Place Louis XV. In 1792 werd het echter omgedoopt in Place de la Révolution en werd het het toneel van heel wat onthoofdingen. Louis XVI, Marie Antoinette, Danton en Robespierre kregen hier de guillotine. Na het terreurbewind kreeg het plein zijn huidige naam, in de hoop dat het een plaats van vrede en harmonie zou worden. Rondom het plein werden acht vrouwelijke figuren geplaatst die Frankrijks grootste steden uitbeelden. 


Meer over Place de Concorde >

Meer over Concorde - Champs Elysées >

10) Catacombes

De Catacombes zijn ongetwijfeld de meest macabere plek in Parijs. In 1785 werd besloten het kerkhofprobleem op te lossen door de beenderen op te graven en ze in de tunnels onder te brengen van drie oude steengroeves. Gedurende de Tweede Wereldoorlog is een deel van het gangenstelsel gebruikt door het verzet. Ook duiken in de loop van de geschiedenis verschillende personen onder in de catacomben om aan vervolging of de dood te ontkomen. Zo verschuilen in 1794 tegenstanders van Robespierre onder in het uitgebreide gangenstelsel.

Tegenwoordig kan het publiek een 1,7 km lang gedeelte van de tunnels bezoeken. Na een afdaling van 25 meter aan trappen brengt een wandeling de bezoeker langs één van de catacomben waar de gestapelde beenderen en schedels liggen, gerangschikt per kerkhof waar de beenderen vandaan komen en het jaar waarin ze in de catacomben gedeponeerd zijn.

Meer over de Catacombes >

Meer over Montparnasse >

Alle bezienswaardigheden in Parijs


Natuurlijk wil je soms meer zien dan de platgetrapte paden van Parijs. Net daarom verzamelden we véél meer bezienswaardigheden van slechts 10. bekijk alle bezienswaardigheden van Parijs en kies zelf wat je wilt zien en toevoegen aan je reisgids.

Bekijk zeker ook onze stadswandelingen in Parijs. Met deze wandelingen stap je een prachtige route door Parijs

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!