TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Boottocht of rondvaart op de Seine in Parijs kiezen

Je wenst een boottocht te maken op de Seine? Goed en tof idee maar welke operator kies je? Met of zonder eten? Hoe lang varen en welke bezienswaardigheden zie ik? Enkele antwoorden...

Waarom een boottocht maken op de Seine?

Sommigen noemen het een rondvaart, dagtocht of zelfs cruise maar eigenlijk varen ze allemaal voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden en musea langs de Seine van Parijs.  


De belangrijkste sights zijn: 

 

 

Het verschil met de boot is dat je totaal geen last hebt van de drukte die in Parijs heerst. Als je van de ene bezienswaardigheid wenst te gaan en je neemt de metro zal je al vlug merken dat je daartussen eigenlijk best veel tijd kwijt bent met pendelen. 

Wens je de boottocht te vervangen door een stevige wandeling langs de Seine moet je rekenen op een tocht van 5 km. Bij mooi weer en wanneer je niet echt moe bent, is dit zeker het overwegen waard. 

Keuze 1: met stops of rondvaart

De eerste keuze dat je dient te maken is of je op je gemak Parijs wenst te zien voorbijglijden met de nodige informatie van een meertalige gids of je eerder een dagkaartje koopt en af- en opstapt waar je wenst. Deze laatste optie is eigenlijk een waterversie van de hop-on / hop-of bus. 

Kies je voor optie één (zonder stops) dan raden we aan om je dag af te sluiten met deze boottrip want de gebouwen langs de Seine zijn 's avonds prachtig verlicht. 

Keuze 2: met of zonder eten

Op de boottochten zonder stops zijn er verschillende maatschappijen die ook een diner aanbieden tijdens je vaart. Het eten is verzorgt en best lekker maar verwacht geen culinaire hoogstandjes of unieke eetervaring. Ook de prijs mag er best wezen voor deze trips. Ongeveer 75 euro per persoon.


Je kan wel kiezen of je de boottocht wenst te doen met ontbijt, lunch of diner.

Keuze 3: De prijs

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor slechts 15 euro (tot 17 euro) zit je al een uurtje, soms zelfs twee op de boot. Er is er zelfs ééntje die het op dit moment voor slechts 11 euro doet. We raden aan om op de websites te gaan kijken naar promoties of kortingen die misschien op het moment gelden.


De kwaliteit is vergelijkbaar tussen de door ons opgesomde operators. 

Keuze 4: reserveren of op het moment plaatsen bekijken

Wens je echt een boottocht te maken dan moet je sowieso reserveren want de plaatsen zijn beperkt op de leukste uren (zeker bij avondcruises en in het weekend). Heb je eerder iets dat het wel leuk zou zijn maar niet echt moet, dan kan je opteren om eerst een kijkje te gaan nemen aan de Eiffeltoren waar de meeste schepen en boten aangemeerd liggen. Door het grote aantal toeristen die een boottochtje wensen te maken zijn er voldoende afvaarten. Ongeveer om het half uur vertrekt wel een boot op de Seine. 

De aanbieders

We hebben het al wat laten doorschemeren: een echt foute keuze kan je niet maken dus raden we je aan ter plaatse te gaan of via de website een keuze te maken. De meeste hebben een aanlegplaats aan de Eiffeltoren maar er is ook één maatschappij die aanmeert aan Pont-Neuf.

Vedettes du Pont Neuf

  
Instappen aan Pont Neuf
Instapplaats op kaart en website Boottochten Vedettes du Pont Neuf >

BatoBus

 
Instappen mogelijk aan verschillende plaatsen tussen de Eiffeltoren en Notre Dame
met tussenstops
Dagticket
Instapplaatsen op kaart en website Pendelboot BatoBus >

Bateaux Parisiens

 
Instappen aan de Eiffeltoren
rondvaarten
Met of zonder lunch/diner
Instapplaats op kaart en website Boottochten Bateaux Parisiens >

Bateaux Mouches

 
Instappen aan de Eiffeltoren
rondvaarten
Met of zonder lunch/diner
Instapplaats op kaart en website Boottochten Bateaux Mouches >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!