TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Een citytrip plannen naar Parijs met kinderen

Ook de allerjongsten onder ons menselijk ras hebben reeds gehoord van het wonderlijke Parijs. Maar hoe pak je een citytrip naar Parijs aan met kinderen? Enkele tips

Basisregel met kinderen: goed plannen


Kinderen beleven graag dingen maar als het te lang duurt of afgezegd wordt, kan een kind ook aardig sterk uit de hoek komen en dan wordt een stedentrip naar Parijs al vlug een minder leuke ervaring. 

Plan dus goed waar je zal verblijven, waar je wat wanneer bezoekt. Je kan natuurlijk ruimte laten voor verrassingen zoals een wafel tussendoor of alsnog de Eiffeltoren omhoog. Plan dus ook niet je volledige dag steeds vol. 

Vermijdt onnodig wandelen en wachtrijen


Als volwassen persoon heb je het soms wel eens lastig om te wachten in een rij maar met kinderen erbij wordt het helemaal te gek. Zeker als de zon ongenadig neer schijnt op de hoofden. 

Wij raden aan om zo veel mogelijk tickets op voorhand te kopen en als je toch in een rij beland, één volwassen te laten aanschuiven terwijl de andere de buurt uitkomt met de kinderen. Parijs heeft op elke hoek wel iets. Desnoods kan je een wafel of pannenkoek gaan eten om de tijd te doden.

Gebruik de metro


Ook wij genieten van Parijs te voet maar kinderen worden vlugger moe en kunnen niet gesust worden met een lekker biertje of wijntje op een terras. Gebruik dus bij voorkeur het openbaar vervoer. Onze ervaring leert dat kinderen dol zijn op de metro. Héén en weer zoeven tussen bezienswaardigheden: Prachtig!

Vervoer richting Parijs

Jij kent je eigen kinderen het best. Hebben ze liever de luxe en comfort van de eigen wagen of zien ze een treinrit wel zitten. Ga je met de wagen, zoek dan op voorhand een parkeerplaats in Parijs. Als je met de trein toekomt, zijn enkele ticketjes voor de metro reeds voldoende planning. Je kan deze kopen bij aankomst in het station.


Met de auto naar parijs >
Met de trein naar Parijs >

Bezienswaardigheden voor kinderen 

In Parijs is er zo veel te beleven dat er sowieso enkele activiteiten perfect zijn voor je kids. Wij somden er enkele op maar leer je kind ook plannen en loop samen even door de vele mogelijkheden van musea en bezienswaardigheden.


Bezienswaardigheden in Parijs voor kinderen >

Eten met kinderen 


Parijs heeft vele restaurants die zich lenen om met kinderen te gaan eten. Er wordt echter laat aan tafel geschoven in Parijs. Wij vonden het handig om 's middags warm te eten en 's avonds de buikjes te vullen met een snack:

  • warm of koud broodje
  • ijsje
  • wafel
  • pick nick
  • snack bij een Straatventer/straatverkoper
  • … 

Calorieën tellen doen we even niet als we citytrippen... Wel proberen we gezonde voeding en lokale voeding te vinden. Fast Food restaurants mijden we daarom ook al zijn deze resto's ook in Parijs alom tegenwoordig. Maar een pizza of hamburger kan natuurlijk altijd als je dat wenst. 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!