TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Je verplaatsen in Parijs: te voet, taxi, fiets of metro

Parijs is een wereldstad en dit geeft de nodige verkeersdrukte met zich mee. Er zijn echter verschillende opties om je te verplaatsen in Parijs: de metro, taxi of zelfs met de fiets.

De weg vinden

Parijs is verdeeld in 20 arondissementen. In het hart van de stad ligt het eerste arrondissement en de andere liggen er als een spiraal in wijzerzin omheen. Hoewel je hier misschien wel het grootste aantal monumenten vindt dan in gelijk welke andere wereldstad, kan je de stad toch makkelijk te voet bezoeken. 

Parijs te voet bezoeken


De gekendste bezienswaardigheden liggen niet zo ver van elkaar al doe je er goed aan om één van onze uitgestippelde wandelingen te gebruiken. In een stad wandel je namelijk niet van A naar B maar bekijk je verschillende bezienswaardigheden en bezoek je een parkje om even te rusten en te genieten.
Wandelen in Parijs >

Metro van Parijs

Net zoals de meeste wereldsteden heeft Parijs haar metro. Maar weinige zijn zo praktisch en bovendien zo goedkoop als die van Parijs – als er geen staking is tenminste. Nog voordeliger is het als je een Carte Orange koopt, als je minstens een week blijft. Het bespaart je alvast het geklungel met de metroticketjes. 

In elk hotel en metrostation in Parijs vind je wel een kaartje met de metrolijnen van Parijs.

Metro (Métropolitain) van Parijs: overstappen, goedkoopste tickets en werking >

Website van de Parijse Metro >

Met de fiets door Parijs


Op 15 juli 2007 lanceerde Parijs Velib' - een samentrekking van Vélo en Liberté. Doorheen de stad werden 20 600 fietsen verspreid over 1451 locaties. Met een dag-, week-, of jaarpasje kan je om het even waar een fiets oppikken en hem weer laten staan waar je maar wil. Een bedrag van 150€ wordt als borg op je creditcard geblokkeerd om diefstal te voorkomen, maar de huurprijzen zijn heel redelijk. 

Bezoek de website van Velib Metropole

Taxi nemen in Parijs

Probeer de taxi overdag te vermijden, zeker tijdens de spits (’s morgens tot 11u en ’s avonds tussen 16u en 20u). Het verkeer zit dan muurvast, en stilstaand de meter zien oplopen is een frustrerende aangelegenheid. Neem de metro. Het is makkelijker, goedkoper en sneller. 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!