TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Goedkoop parkeren in Parijs

Met de auto naar Parijs gekomen en nu op zoek naar een goedkoop plaatsje om te parkeren? We geven je eerst even deze tips...

Waar parkeren in Parijs?

Parijs heeft veel parkeermogelijkheden zoals overdekte parkeerplaatsen, openbaar parkeren en parkeren in je hotel. Als je dus Met de auto naar Parijs gekomen bent, vind je zeker wel ergens een goed plaatsje. De vraag is echter: is deze goed gelegen en betaalbaar.

Openbaar parkeren op straat in Parijs

In het centrum van Parijs geldt  dat je maximum 2 uur kan parkeren na elkaar en dit is betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00-19.00 uur. Het tarief is iets minder dan 4 Euro per uur. Echt goedkoop parkeren is dit dus zeker niet.

Om te parkeren heeft u een creditcard of een Paris Carte parkeerkaart nodig. Deze parkeerkaarten  kan je kopen bij de kiosken voor € 15,- tot € 40,-. 

De parkeerkaart uit de automaat moet duidelijk zichtbaar achter uw voorruit worden geplaatst voor controle.

Grootste probleem voor openbaar parkeren is het plaatsgebrek en de mogelijkheid tot inbraak en schade. Parkeer op de openbare weg enkel als je net buiten het centrum bent zoals Pére Lachaise of de Expo. Een leuke techniek is om op je weg naar de parking rond te kijken aar eventuele open plaatsen en of er ook andere mooie auto's in de buurt staan. Dit geeft je een indicatie of het veilig en mogelijk is om openbaar te parkeren. 

Plaats je auto sowieso in een straat met veel passage en laat niets in de auto liggen. 

TIP: Je hoedenplank  thuis laten zodat potentiële dieven zien dat je koffer leeg is, spaart veel gebroken ruiten.

Gratis parkeren in Parijs

Op zondag en Franse feestdagen is het gratis parkeren in Parijs. Hou dan nog meer dan normaal rekening met een goede zoektocht. Maar als je naar bezienswaardigheden gaat net buiten het toeristische centrum zoals Père Lachaise dan lukt dit vrij gemakkelijk.
Tip is hier om vroeg in de morgen te arriveren. Laten we zeggen zeker voor 10 uur. Dan zijn de parisiens reeds hun eigen stad uitgevlucht maar zijn de dagtoeristen nog niet aan het zoeken achter parkeerplaats.

Parkeergarages in Parijs

Parijs ligt bezaait met parkeergarages. Je vind er aan elke toeristische attractie of aan winkelcentra. De duurste parkeergarages zijn natuurlijk dezedie centraal gelegen liggen of midden in het toeristische centrum. 

Goedkope parkeergarages vind je net buiten het toeristische centrum op de grote invalswegen. Ons advies is om één van de grotere parkeergarages te nemen aan de stadsrand en vervolgens de metro richting centrum te nemen.

Enkele betrouwbare parkings van internationale parkeerbedrijven.

Inter Parking Parijs >

Vinci Parking Parijs (nu Indigo) > 

Q-park Parijs > 

Een overzichtelijke site is ook Parking Parijs. 

Parking in Paris >

Onze favoriete parking is Saints-Pères van Vinci. Met haar 500 plaatsen en centrale ligging perfect voor je uitstappen in Parijs. Rij door tot het noordelijke deel van de ring en rij daar richting de parking via je GPS. Van deze parking uit kan je te voet naar het centrum of je gebruikt natuurlijk de metro (lijn 4).  

Adres + Deze parking op kaart >

Ook hebben we enkele grotere en handige parkeergarages in Parijs voor jou geselecteerd.

Hoeveel kost een parkeergarage in Parijs?

De prijs is héél verschillend maar reken op minstens 40 Euro tot 60 Euro per dag.


Parkeren in je hotel.

 
Er zijn niet zo veel hotels waar je je auto gratis kwijt kan als je er enkele nachten boekt. Wel is het zo dat deze oplossing meestal goedkoper is dan je auto 4 dagen laten staan in een overdekte en bewaakte parkeerplaats zoals Vinci of Interparking. Vraag steeds de prijs voor je boeking of bekijk tijdens je boeking de prijs. Kijk ook of je een parkeerplaats kan reserveren voor je volledige verblijf want sommige grotere hotels geven je gratis parkeerplaatsen maar op drukke dagen zijn deze parking volboekt en dien je alsnog op zoek te gaan een parkeerplaats. 

Als een hotel een afzonderlijke prijs hanteert voor parkeren, is deze meestal tussen de 20 euro en 50 euro per dag of etmaal. 

Hotels met parking in Parijs >

Goedkoop parkeren aan de stadsrand van Parijs


Wil je echt goedkoop parkeren dan kan dat in één van de vijf grote parkeergarages van Paris France Parking in de stadsrand. Met meer dan 2.000 parkeerplaatsen en een 24/7 service is dit zeker het proberen waard. De prijs dan. Wel, voor slechts 19 euro per dag of vanaf 3 Euro per uur kan je je auto kwijt in deze overdekte en bewaakte parkeerplaatsen. Vanuit deze parkeergarages kan je dan vlot met de metro naar het centrum van Parijs rijden. 

Parkings in Parijs

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!