TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Met de trein naar parijs ( Thalys vanaf Brussel, Gent of Antwerpen)

Parijs is één van de meest bezochte steden en gelukkig ligt deze wereldstad op slechts enkele uren van België. De wil om Parijs te bezoeken met de auto is dus begrijpelijk groot maar met de trein naar Parijs sporen heeft echter veel voordelen.

Waar vertrekt de Thalys in België?

Het goede nieuws is dat je in elk station in België kan opstappen om de Thalays trein te nemen. Vertrek je vanuit Antwerpen of Brussel Midi/Zuid dan hoef je zelfs geen overstap te doen. Vertrek je echter vanuit Brugge, Gent, Hasselt of andere NMBS stations dan zal je eerst richting Brussel Midi / Zuid sporen om daar de Thalys te nemen. 

Je hoeft geen zoektocht te ondernemen naar een persoon die je wenst te brengen naar Brussel of Antwerpen want je vertrek vanuit een ander station is inbegrepen in de prijs. Het is zelfs zo dat een kleiner station in jouw buurt een eenvoudiger en goedkoper systeem heeft om je auto enkele dagen te parkeren.

Waar komt de trein toe in Parijs?

Internationale treinen komen aan in het Gare du Nord. Je kan er meteen de stad induiken met de metro. Lijn 4, die Parijs doorkruist van noord naar zuid, brengt je op 10 minuutjes in het centrum van Parijs. 

Het taxistation bevindt zich aan de rechterkant van het gebouw.

Ben je actief uit de trein gestapt en niet echt zwaar geladen, kan je perfect te voet naar het centrum stappen. De Notre-Dame ligt op een klein uurtje stappen (3km) en de Sacré-Coeur zelfs op slechts 20 minuutjes stappen (1,5km).

Hoeveel kost een treinticket vanuit Brussel naar Parijs?

Een treinticket voor de Thalys vanuit Brussel of ander Belgisch station kost je tussen de 50 en 200 euro per persoon.  Hoe vroeger je besteld, hoe lager het tarief en natuurlijk ook de laagste kans dat de trein die je wenst te nemen volzet is. Al dienen we direct te zeggen dat een volzette trein niet veel gebeurt. Je kan steeds een latere of vroegere trein nemen. Wat beïnvloed de prijs van je ticket:

  • Het uur van je vertrek/aankomst: de late voormiddag komt meestal het goedkoopst uit
  • Dag van vertrek: dinsdag en woensdag zijn het goedkoopst
  • boekingsdatum: boek ofwel vroeg of net last minute
  • Boekingswebsite: sommige websites hebben kortingen of tijdelijke acties 

We boekten enkele tickets mid augustus voor een tripje van 4 dagen eind september en kwamen aan 105 Euro per persoon uit. Vertrek om 8 uur en voor de terugreis een vertrekuur van 14 uur.

Wouden we echter een last minute nemen voor het komende weekend (3 dagen later) dan kwamen we op 144 Euro per persoon. Bij een lastminute heb je natuurlijk veel meer vrijheid plus kan je rekenen op een mogelijke actie.

Is de prijs van een trein naar Parijs goedkoper of duurder dan met de Auto?

Of je met de trein gaat of met de auto hangt af van het tijdstip maar ook van het aantal personen die meereizen. Ben je met alleen, met 2 of 3 personen dan is het interessant om na te denken over een trein nemen richting Parijs. Vanaf 4 personen zal de prijs niet opwegen dan rijden me je eigen auto al dien je natuurlijk ook wel het Parijse verkeer en mogelijke andere lasten in rekening te nemen zoals mogelijke autoschade, inbraak of file. 

Met de auto naar Parijs >

Waar koop je tickets voor de Thalys naar Parijs?

Je kan je tickets kopen op de site van de NMBS. Je doet dit op de site van NMBS Europe. We dienen echter te zeggen dat deze site niet altijd optimaal werkt en er soms technische problemen zijn. 

Om zo weinig mogelijk problemen te hebben, neem je best de site die Thalys opzette met b-Europe (NMBS Internationaal). De link vind je hieronder.

Bestel treintickets voor de Thalys naar Parijs met

Thalys

.com > 

Bestel tickets via de Belgische spoorwegen

NMBS

>

Met de trein naar Parijs via de Franse spoorwegen

SNCF

>

Hoe lang duurt de treinreis naar Parijs?

De treinrit van de Thalys zelf duurt nog geen twee uur maar je dient wel je vertrek in je eigen station te rekenen natuurlijk. Voor sommige reizigers betekend dit een extra uur sporen. 

Gezien vertragingen in België niet ongewoon zijn, neem je best een trein vroeger richting Brussel.

Eens toegekomen zijn er steeds metrostellen aanwezig richting centrum of kan je vlot een taxi nemen richting je hotel in Parijs.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!