TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Lange wachtrijen vermijden in Parijs: skip the row!

Eiffeltoren, Notre Dame, Louvre, … Allemaal prachtig maar je kan er soms een halve citytrip spenderen aan het wachten in een rij. Vermijdt deze lange wachtrijen met onze gratis skip the row-tips.

Wachtrijen voorkomen: gebruik geen ticketwebsite voor enkel een ticket.


Je zal ze al wel eens tegen gekomen hebben: de vele ticketsites op het internet die adverteren met korte wachtrijen en skip-the-row leuzen. Deze sites doen mooi werk en zijn soms wel eens handig maar eigenlijk kan je het perfect zonder want de meeste attracties in Parijs hebben tegenwoordig zelf een mooie, functionele site waar je online tickets kan kopen EN dit zonder extra fees of boekingskosten. 

Je gebruikt bovenstaande sites vooral als je een begeleide toer wenst te krijgen.

Als goed alternatief kan je gebruik maken van de Parijse Dienst Toerisme die ook de tickets te koop aanbiedt zonder meerkost. Je dient deze dan wel even gaan ophalen maar hey: de dienst ligt midden in het centrum op 5 minuutjes van alle belangrijke sights.

Dienst Toerisme Parijs (info + adres) >

Wachtrijen aan de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het icoon van Parijs en iedereen wil deze gezien hebben. Het beklimmen van deze 300 meter hoge toren is dus voor velen een must op hun citytrip naar Parijs. Het is echter geen uitzondering dat je 2 à 3 uur dient te wachten alvorens je aan je tocht omhoog kan beginnen. 

Meer informatie over de Eiffeltoren >

Oplossingen om de rij over te slaan aan de Eiffeltoren

1) Koop je kaartje op voorhand via de officiële site van de Eiffeltoren. Let er wel op dat je dit enkele dagen op voorhand dient te doen en een uur moet kiezen. Om veilig te spelen doe je dit minstens een week op voorhand.

Tickets kopen voor de Eiffeltoren > (spijtig genoeg niet in het Nederlands. Wel Frans, Duits en Engels)

2) Een tweede oplossing is een kaartje kopen om met de trap naar het eerste of tweede verdiep te gaan en op dit verdiep een kaartje te kopen voor het 3de verdiep. Let wel dat het via de trappen meer dan 115 meter de hoogte in gaat. Dit wil zeggen dat je op het einde meer dan 700 treden onder de voeten kreeg.

Wachtrijen aan het Louvre

Het eerste wat je doet om te ontsnappen aan de wachtrij is online een biljet kopen. Je doet dit op de officiële site:
Tickets voor het Louvre >

Zo heb je al aardig wat tijd uitgespaard maar nu komt het leuke extraatje: je kiest een alternatieve ingang. De hoofdingang van het Louvre is inderdaad prachtig maar, op de zeldzame keren na, zijn er ook twee alternatieve ingangen open voor bezoekers. De éne ingang is te vinden langs de Seine: Porte des Lions en de andere ingang zit weggestoken in het shoppingcenter (ondergrondse parking) onder het Louvre (Carrousel):

Ingang Louvre Porte des Lions >

Ingang Carrousel Louvre >

 

Wachtrijen aan Notre Dame

Dit is de absurdste rijen van allemaal. Deze kerk is masochistisch groot maar om de één of andere reden komt geen enkele tourist voorbij de eerste 10 meter van de ingang. En dit is de enigste reden voor de lange wachtrijen aan het Notre Dame. 

De rij is niet opgelegd maar zelf georganiseerd door de bezoekers die automatisch beginnen aan te schuiven. Ga zo vroeg mogelijk op de dag naar de Notre Dame en bekijk de kerk volledig en dus niet enkel van de portiek uit. Zo is het half uurtje wachten de moeite. Doe je dit niet dan raden we eerder aan om gewoon even rond de kerk te wandelen om haar pracht te zien.

Meer informatie over Notre Dame >

Museum D'Orsay


Na het Louvre is het Orsay dat de meeste bezoekers te verwerken krijgt. Logisch dat er ook hier lange wachtrijen zijn. 

Het beste dat je kan doen is op voorhand je ticket kopen bij de Dienst Toerisme van Parijs. Je gaat deze dan, gratis, ophalen eens je in Parijs bent. 

Tickets voor het museum D'Orsay >

Dienst Toerisme Parijs (info + adres) >

Wachtrijen aan de Catacombes

Voor de Catacombes in Parijs is er maar één echte mogelijkheid om te ontsnappen aan de lange wachtrij en dat is online je ticket reserveren met een adioguide. Dit ticket is wel 2x zo duur als normaal (bijna 30 euro ipv 16 euro)

Tickets online kopen voor Catacombes >

Meer info over de Catacombes in Parijs >

Wat je wel kan proberen is een half uur voor opening reeds ter plaatse gaan. Zo spaar je een half uurtje wachten uit maar geloof ons: je bent niet de enigste. Ga sowieso nooit in de rij staan tijdens het laatste openingsuur want de kans dat je nog binnen geraakt is erg klein. 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!