TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Belgische chocolade kopen bij chocolatiers in Brugge en het Brugsche Swaentje (praline)

Wie Brugge zegt, zegt in één adem ook chocolade. Wat maakt de Belgische chocolade van chocolatiers uit Brugge dan zoveel beter dan chocolade uit andere landen? Hoe komen we aan chocolade en nog veel belangrijker: waar kopen we de beste chocolade in Brugge?

Belgische chocolade

Belgische chocolade is uniek door het verwerkingsproces en door de mengeling van verschillende cacaobonen. Wil je meer weten over de geschiedenis van chocolade of pralines, hoe chocolade gemaakt wordt en wat Belgische chocolade uniek maakt? Lees dan ons artikel Belgische chocolade en pralines


Waarom Belgische chocolade kopen in Brugge?

Je kan overal belgische chocolade bemachtigen. Eventueel zelfs via het internet of in een warenhuis. De reden waarom je in Brugge chocolade koopt, zijn de vele ambachtelijke chocolatiers van Brugge die elk een winkel hebben in het centrum van Brugge. 

Beste chocolatiers 

in Brugge


Zo vind je er bijvoorbeeld The Chocolate Line van Dominique Persoone. Deze bv werd gekend door zijn perfecte foodpairing en innovaties omtrent chocolade. Ook zijn groot rock-en-roll gehalte helpen hem hierbij denken we…

Daarnaast heb je ook nog chocolatier Dumon die met 5 vestigingen aardig uit haar voegen aan het barsten is. 

Om je niet enkel toe te hoeven spitsen tot bovenstaand duo hebben we ook Depla Chocolaterie en Sukerbuyc geselecteerd in onze lijst. 

Bovenstaande chocolatiers zijn ook allen lid van de Gilde van de Brugse Chocolatiers en mogen ook het Brugsche Swaentje verkopen. 

Brugsche Swaentje: een overheerlijke praline

Het Brugs Zwaantje wordt gemaakt op artisanale wijze met Belgische kwaliteit-chocolade (Fondant min 55% cacao, Melk min 30% cacao, Wit min 28% cacao). De vulling bestaat uit een amandelpraliné (50%noten) met kruiden van gruut en krokante Brugse kletskoppen (Gruut: is een kruidenmengsel dat werd gebruikt in de Middeleeuwen om bier te brouwen). Ondanks de praline nog maar tientallen jaren oud is, werd ze gebaseerd op de legende van de Brugse zwanen die reeds 15de eeuw meegaat in Brugge.

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!