TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Parkeren in Brugge

Brugge is niet groot en heeft veel smalle straatjes dus je auto kwijt geraken op een goede parkeerplaats is niet eenvoudig. Lees waar je kan en mag parkeren en waar de grote en goedkoopste parkeergarages zijn.

Openbaar parkeren: de parkeerzones


In vergelijking met andere steden die zo veel bezoekers ontvangen is Brugge een zakdoek groot. Logisch dus dat er onvoldoende publieke parkeerplaatsen zijn en degene die aanwezig zijn, dienen vooral voor de inwoners van Brugge zelf. Heb je dus geen bewonerskaart raden we echt aan om je auto te parkeren in één van de grote parkings langs de rand van het historisch centrum van Brugge.

Wil je het toch even proberen dan kunnen we je zeggen dat Brugge 6 parkeerzones heeft en een algemene zone: de Blauwe Zone.

Blauwe Zone

De Blauwe Zone geldt elke dag van maandag tot en met zaterdag, van 9 u. tot 20 u. De blauwe zone geldt niet op zondagen en officiële Belgische feestdagen.


Je mag dan maximaal 4 uur parkeren met je parkeerschijf. Plaats de Europese parkeerschijf met de voorkant achter de voorruit. 

Bovengronds of openbaar parkeren is altijd betalend. Ook op zondagen en Belgische feestdagen. En dit telkens tussen 9 uur en 20 uur (Centrum) en 22 uur buiten het centrum.

Eigenlijk mag je aannemen dat openbaar parkeren voor toeristen en andere bezoekers ten sterkste wordt afgeraden. Deze plaatsen zijn vooral bedoeld voor de inwoners. Er zijn voldoende alternatieven aanwezig om je de zoektocht naar een plaatsje te besparen.

Gratis openbaar parkeren in Brugge

Wil je kost wat kost openbaar parkeren dan kies je best voor de parkeerplaatsen aan de Buiten Bonnvest en Buiten Gentpoortvest. Voorlopig kan je hier gratis parkeren maar je dient wel even te zoeken naar een plaatsje en zeker 15 minuten stappen richting centrum. We geven dit mee om volledig te zijn maar raden dit ten sterkste af om daar een plaats te zoeken gewoon omdat we het ook belangrijk vinden dat Brugge vlot bereikbaar en overzichtelijk blijft en dus leuk om naar toe te gaan.


Parkeren aan de Brugse Gentpoort >

Parkeren in het Brugge centrum
Er is één mogelijkheid om je auto te parkeren in het centrum van Brugge zonder problemen en dat is in de parkeergarage aan de Biekorf. Zonder problemen is relatief want deze parking is regelmatig volzet en door de kleine straatjes laveren is ook niet vlot te noemen.

Parkeergarage Biekorf >

Grote parkings aan de rand


De rand is relatief want op zich kan je nog steeds te voet richting stad of gebruik maken van een gratis pendeldienst tussen de parking en het historisch centrum.

De goedkoopste parking is de parking aan het station. Je betaald slechts 3,5 euro voor een volledige dag je wagen te stallen. 

De eenvoudigste als je geen tijd wenst te verliezen aan een pendeldienst of andere dan kies je voor de ondergrondse parking aan het Zand

Goedkoop parkeren aan het station met gratis pendeldienst richting centrum >

Parkeren in het centrum aan het Zand >

Gratis parkeren buiten het centrum


Brugge heeft ook enkele grote parkings buiten het centrum waar je langdurig en gratis kan parkeren. Je dient dan wel te voet richting centrum te trekken of de bus te nemen. Als je deze parking overweegt maar ook de bus nodig zal hebben, raden we aan de parking aan het station te nemen met gratis pendeldienst. Het zal je slechts één euro schelen en ben je met meerdere personen zal deze optie alsnog duurder zijn ook al kan je de wagen gratis kwijt.

Wij zouden deze parkings enkel gebruiken als deze aan het station of Zand volzet zijn. 

  1. Randparking Bevrijdingslaan: 170 parkeerplaatsen
  2. Randparking Magdalenastraat: 100 parkeerplaatsen
  3. Randparking Coiseaukaai: 75 parkeerplaatsen
  4. P & R Steenbrugge (Baron Ruzettelaan): 185 parkeerplaatsen
  5. P & R Steenbrugge (Olympialaan): 100 parkeerplaatsen
Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!