TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Tips om een hotel in Brugge te boeken

Superlatieven genoeg om Brugge te typeren maar als je tijdens je citytrip in Brugge een comfortabel en goedkoop hotel wenst te boeken, ben je even zoet. We geven je belangrijke tips om een degelijk hotel te vinden binnen je budget.

TIP 1: Op zoek naar een goedkoop hotel in Brugge?

Dan heb je een klein probleempje want wat Brugge over heeft aan kwalitatieve en romantische hotels, heeft Brugge te kort aan budgethotels. Je kan natuurlijk kiezen voor een hostel maar deze laten we even buiten beschouwing. De enigste hotels die volgens ons voldoen en onder de 100 euro per nacht rekenen (geen deals of kortingen inbegrepen) zijn het Velotel Brugge en Ibis Budget Centrum. Beiden zijn echter niet echt in het centrum te vinden. Het Ibis hotel ligt aan het station wat nog vrij eenvoudig overbrugbaar is (ongeveer 1 km) maar voor het Velotel dien je toch al 3 km te stappen of het openbaar vervoer te nemen. Aan jullie of het prijsverschil voldoende is om de enkele km's te compenseren  

De enigste uitzondering is Ibis Brugge Centrum. Net binnen de ring en op wandelafstand van het centrum. Voor nog geen 80 euro (ontbijt mogelijk maar niet inbegrepen) kan je daar een nacht in Brugge verblijven. Hou wel rekening met de typische Ibis-inrichting.

TIP 2: Kiezen voor een romantisch hotel

Als je een romantisch en liefdevolle citytrip wenst, is Brugge de stad van je dromen. Wat wij wensen van ons hotel met onze geliefde is alle nodige comfort en een goede nachtrust zonder veel straatlawaai. 

Volgens ons voldeden het Flanders Hotel (Hampshire Classic), Hotel De Tuilerieën en het Brugge Parkhotel perfect. Deze laatste 3 opgesomde hotels zijn telkens 4 sterren (****) waard. Allen hebben airco enparkeerplaatsen ter beschikking.

De Tuilerieën en Flanders Hotel hebben een binnenzwembad.
Flanders Hotel en Brugge Parkhotel bieden ook kamers inclusief ontbijt. 

TIP 3: Grote en kleine hotels in Brugge 

Brugge is pittoresk en dus grote mastodonten denk je er niet te vinden. Verkeerd! Er zijn verschillende hotels met meer dan 100 kamers ter beschikking. Gelukkig zijn ook deze hotels perfect aangepast naar de wensen van de bezoekers van Brugge. Geen hypermoderne, onbegrijpelijke inrichtingen maar geslepen op de maat van Brugge. Althans: de grote hotels die wij selecteerden.

Alle hotels in Brugge >

In verschillende steden hebben de kleine hotels zwaar te lijden onder de druk van de grote hotels. Gelukkig kunnen deze boutique hotels in Brugge de druk goed weerstaan. We namen verschillende hotels op die minder dan 50 kamers ter beschikking hebben. Somige hotels hebben zelfs maar een 20 tal kamers zoals het Hotel Jacobs Brugge of Boat Hotel De Barge.

TIP 4: Ontbijt inbegrepen

We willen de middenstand in Brugge zeker niets te kort doen maar als je in Brugge een citytrip plant, raden we aan om inclusief ontbijt te nemen. Er zijn enkele adresjes te vinden waar je een ontbijt kan nuttigen maar de prijs vonden we aan de dure kant. 


Hotels met ontbijt in Brugge >

Wil je sowieso voor het ontbijt de stad in kan je sowieso een hotel boeken inclusief ontbijt en dan één dag het hotelontbijt overslaan.

TIP 5: Hotels met parking

Van de hotels dat we er uitkozen, hebben er meer dan 20 een parking ter beschikking. Als je echter ons artikel over parkeren in Brugge leest, weet je dat dit niet direct noodzakelijk is. Al dient gezegd te worden dat je auto bij een hotelparking veilig en droog opgeborgen zit. 


Hotels met parking in Brugge >

TIP 6: Wanneer boek je een hotel in Brugge

Kies je een Belgische of Nederlandse vakantieperiode of een nacht in het weekend, boek dan zo snel mogelijk. Eventueel met gratis annuleren. Wel even opletten tot hoelang voor het afreizen je kan annuleren. Ga je buiten deze periodes of dagen is reserveren één maand op voorhand voldoende om goede prijzen te krijgen. Later zal je veel minder deals kunnen vinden en ook bestaat de kans dat sommige hotels reeds uitverkocht zullen zijn. 


Last minute boeken in Brugge is een groot risico maar je kan altijd proberen als je een alternatief klaar hebt. Uitwijken naar dichtbij steden zoals Gent is geen optie want deze hebben ook niet veel capaciteit op overschot. In de winter kan je dan wel uitwijken naar hotels aan de Belgische Kust. 

Hotels aan de Belgische Kust >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!