TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Je verplaatsen in Brugge: taxi en openbaar vervoer

Brugge is echt niet groot en de historische bezienswaardigheden liggen op een zakdoek maar wat als je aankomt met 2 zware koffers bagage? Enkele tips over je verplaatsen in Brugge

Aankomen in Brugge

Als je een parkeerplaats gevonden hebt in Brugge en deze is niet in je hotel zelf maar aan de rand dan zal je iets meer dan 1km moeten stappen richting historisch centrum en waarschijnlijk je hotel. Als je zwaar geladen bent, niet zo goed te been of gewoon: het regent net dat druppeltje te veel om te voet te gaan. Als dit het geval is, heb je nood aan vervoer en dit zijn je opties.

Parkeren in Brugge >

OPGELET: gebruik je de parking aan het station? Op vertoon van het parkeerticket (aan de lijnwinkel Station) reizen zowel de chauffeur en maximaal drie passagiers gratis naar en van het centrum met het openbaar vervoer op de dag dat de auto geplaatst wordt in de parking..

Parking Station Brugge >

Openbaar vervoer in Brugge

Brugge heeft geen trams of metro's om het historisch centrum zo authentiek mogelijk te houden en ook gewoon omdat het niet echt nodig is op het kleine oppervlakte. Er zijn wel enkele buslijnen aanwezig.

Als je op ons artikel over parkeren in Brugge gelezen hebt, weet je dat de interessantste parkings deze aan het station en aan het Zand zijn. Extra voordeel is dat daar alle lijnen passeren richting centrum.  

Met de nieuwe plan voor het stadsnet in Brugge, passeert er elke 3 minuten een bus tussen station en centrum. Je zoekt vooral naar het kleur van de lijn en niet naar het nummer van de bus: Oranje en Roze.

Beide kleuren lopen samen tot de St-Salvatorkerk maar dan splitsen ze:

  • De Oranje lijn loopt richting O.L.V. Kerk en daarna naar de Dijver. 
  • De Roze lijn loopt richting Grote Markt en daarna naar de Stadsschouwburg.

Klik hier voor het plan in PDF te downloaden >

Taxi's in Brugge

Alweer het het stadsbestuur het de toeristen enorm gemakkelijk gemaakt. Geen onderhandelingen en zeker ook geen verrassingen: een vaste prijs voor gelijk welke taxi die je neemt. 

Alle tai's zijn gebonden aan vaste tarieven en deze zijn fooi en btw inclusief. Er zijn verschillende tariefzones aangemaakt:

Tarief A - rit met terugkeer naar de vertrekplaats: Start 2,4€ + 1,25€ per km. Er mag ook 30 € per uur gerekend worden als men moet wachten tussen de ritten.
Tarief B -  rit zonder terugkeer: Start 2,4€ + 2,5€ per km

Taxi's mogen een extra nachttarief rekenen tussen 22 uur en 6 uur 's morgens. Dit tarief is 2 euro bovenop de standaard km prijs.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!