TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Buiten het centrum: het Brugse ommeland met Damme

Het Brugse ommeland dat is weilanden, akkers, kanalen en pittoreske dorpjes. Maar enkele Forten, Abdijen en kastelen liggen her en daar verspreid.

Top bezienswaardigheden in Brugse Ommeland


Het Brugse Ommeland verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, beschermde dorpsgezichten en monumenten, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. Zomaar ronddwalen in het Brugse Ommeland is een mogelijkheid maar gericht naar gekende bezienswaardigheden trekken is misschien toch iets eenvoudiger. We sommen er een paar op voor jou:

Provinciedomein Fort van Beieren >

Abdij van ter Doest  >

Domein Ryckevelde >

Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg >

Leuke stadjes en dorpen

Rond Brugge liggen enkele leuke en pittoreske dorpjes en ook enkele kleine stadjes die jou om een bezoekje smeken. Hieronder een opsomming van welke je kan en zou moeten passeren:

Tielt: Gezellige stad waar vooral de Hallentoren en het belfort een belangrijke bezienswaardigheid zijn. Tielt bezoeken >

Torhout: Gekend voor het Boudewijn Seapark, 120 ha grootte Domein Ryckevelde en het kasteel Wijnendale. Vooral een wandeling rond de burcht is een verademing. Torhout bezoeken >

Damme en Abdij van ter Doest

Een speciale vermelding gaat uit naar Damme. Met de Damse Vaart en het Fort van Beieren is dit echt wel een must see in het Brugse Ommeland. Het is ook hier dat de legende van Tijl Uilenspiegel zijn geboorte kent.


Damme bezoeken >

Boottocht van Brugge naar Damme en terug > 

Abdij Ter Doest is een voormalige abdij gelegen in Lissewege, deelgemeente van Brugge. De abdij speelde een belangrijke rol bij het inpolderen van gebieden in Vlaanderen (zie Saeftinghe), Zeeland en Holland en in de wolhandel met de Vlaamse steden.

Wandelen in het Brugse Ommeland

We hebben meerdere, uitgestippelde wandelingen aangemaakt in het Bruse Ommeland. We stappen onder meer rond Damme en het Fort van Beieren, Domein Ryckevelde en het Kasteel Wijnendale. 

Er zijn ook 2 stadswandelingen namelijk één in Tielt en één in Damme zelf.

Hoe je verplaatsen in het Brugse Ommeland

Je kan het best eigen vervoer hebben als je Brugge verlaat. Tenzij je enkel Damme of Tielt wenst te bezoeken. Met deze steden is er een perfecte treinverbinding.


Lees meer over een fiets huren in Brugge >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!