TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Koetstocht Brugge: middeleeuwse rondritten te paard

Kiezen voor een koetstocht langs de reien in plaats van een boottocht op de reien is in Brugge zeker het overwegen waard. Hoe kies je een koetstocht en waar brengt hij je naartoe?

Wat omvat een koetstocht in Brugge?


De paardenkoets start op de Grote Markt van Brugge of op woensdagvoormiddag op de Burg.

De rit kronkelt in het historisch centrum van Brugge door de smalle straatjes  en kleine brugjes richting het Begijnhof en duurt ongeveer een half uurtje.

De prijs voor zo'n half uurtje op de koets is 50 euro. Het speelt wel geen rol hoeveel personen in de koets plaats nemen al is er een maximum van 5 personen.   

Welke route wordt gevolgd?

Je kan de koetstocht het best vergelijken met een standaard sightseeing bus. Je passeert de belangrijkste historische sites en musea alsook enkele pittoreske straatjes die een echt middeleeuws gevoel geven.

De koetsier geeft tijdens de rit goede en concrete uitleg over de verschillende bezienswaardigheden die je passeert.

Hoeveel kost een paardenkoets in Brugge?

De prijs is 50 euro voor een half uur en is vastgelegd door Brugge zelf. Onderhandelen of verschillende koetsiers aanspreken, heeft dus weinig zin.

Is reserveren nodig?

Spijtig genoeg is het niet mogelijk om een koetsrit te reserveren. Het is volgens het principe: wie eerst aankomt, eerst rijdt. 

Bij mooie dagen of in vakantieperiodes kan daardoor de wachttijd oplopen en zou reserveren een aardige oplossing bieden. Zeker op een mooie avond als de sfeerverlichting Brugge nog mooier maakt.

De laatste rit is sowieso om 22 uur.

Alternatieven voor een koetstocht in Brugge: fietsen en boottochten


Ben je nog niet volledig overtuigd? Geen probleem want je kan op het moment dat je in Brugge bent, beslissen of je een koets neemt. Er zijn namelijk ook nog enkele alternatieven om Brugge te ontdekken buiten met paard en koets. Je kan bijvoorbeeld perfect door Brugge drijven met een Boottocht of rondvaart op de Brugse reien. Ben je wat sportiever aangelegd is het zelf geen slecht idee om een fiets te huren in Brugge. Dan kan je zelf perfect het Brugse Ommeland verkennen op je stedentrip of weekendje weg.  

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!