De Ezelpoort is een van de vier overgebleven Brugse stadspoorten. De poort hoort bij de tweede Brugse stadsomwalling uit 1297. Ze werd in 1369 herbouwd door Bruggelingen Jan Slabbaert en Mathias Saghen naar het voorbeeld van de Smedenpoort en Boeveriepoort. In de 17de eeuw werd ze in verschillende fasen (1615, 1632, 1677) ingrijpend verbouwd. Grondige restauratie in 1991-1993.
Kenmerkend aan deze poort is dat ze, net als de Smedenpoort, volledig omringd is door water. Tegenwoordig wordt de poort enkel gebruikt door voetgangers en fietsers.
De poort werd vroeger soms ook aangeduid als de Oostendsche Poort (Porte d'Ostende), omdat ze uitliep op de weg naar Oostende.
De Joseph Ryelandtzaal is een gebouw aan het Achiel Van Ackerplein in de Belgische stad Brugge. Het was vroeger de kerk van het voormalig Theresianenklooster. Na de opheffing van het klooster door de Franse bezetting werd het klooster als m...
De bouw van deze barokke kloosterkerk begon op 3 juli 1688 en duurde tot 24 juni 1691. Het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten was echter al in de Brugse Ezelstraat te vinden in 1633. Het kloosterarchief beschikt over vele documenten m...
Het begon in 1986 met de overname van Theater 19, een bouwvallig theater gelegen in de Werfstraat, wat meteen leidde tot de nieuwe naam: De Werf.
Naast theater voor volwassenen, werd een stevige portie kindertheater geprogrammeerd ("Kids...
Het Hof Bladelin is een huis in de Naaldenstraat in Brugge dat in 1451 werd gebouwd in opdracht van Pieter Bladelin. Pieter Bladelin was de raadgever van Filips de Goede en schatbewaarder van de Orde van het Gulden Vlies. Binnen in het hof ...
Deze 15de eeuwse kloostermoestuin werd in de 19de eeuw heraangelegd door de stadsarchivaris van toen.
In 1980 werd het park stadsbezit en werd het gerenoveerd.
Met bijna 200 plaatsen de enige grote parking in het centrum van Brugge. Deze is uitermate geschikt voor Brugge te bezoeken buiten het weekend of in weekends met slecht weer buiten de vakantieperiodes en dus weinig toeristen.
Je betaald...