TravelTalia logo
België > Belgische Kust > Blankenberge
Be > Belgische Kust > Blankenberge

Maritiem Scutemuseum en werf

Maritiem Scutemuseum en werfKaart en locatie van Maritiem Scutemuseum en werf
Sinds 2008 heeft VZW Scute een eigen museum over de geschiedenis van de Blankenbergse visserij. Maar het is vooral de Scutewerf die het bezoeken waard is. Je ziet er vrijwillige scheepsbouwers hard doorwerken om een zeevaardig schip te creëren en krijgt uitleg over het vissersleven in de 18de eeuw.

Hun eerste realisatie, de Blankenbergse schuit B1 Sint-Pieter, ligt al sinds 1999 in het zeewater te dobberen. Dat de bouw ervan vele keren aan een zijden draadje ging, hoor je bij een bezoek.

Wil je zelf een zeetocht maken dan kan dit ook bij VZW Scutte al dien je dit wel even op voorhand te reserveren via mail ( op de website ).

Een bezoek is zeker de moeite en eigenlijk spotgoedkoop. Zeker als je een zeetocht maakt. Het lijkt ons dan ook logisch dat je op het einde van je bezoek een kleine extra geeft aan deze vzw. Al is het maar in de vorm van een zeemansborrel of koffie.

Website Maritiem Scutemuseum en werf >
Facebook Deel op Facebook >
Maritiem Scutemuseum en werf op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Blankenberge! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Elke kustgemeente heeft en geeft zin hulde aan zijn vissers. In Blankenberge is dit den Sterken Dries. Sterken Dries was de bijnaam van Jurewyt Andries. Een blankenbergse visser uit de 19de eeuw. Het beeld is gegoten van een gipsen beel...
Als het vissersgebeuren aan belang toenam kwam er ook de roep naar een veilige schuilhaven. In 1863 startten dan de werken tot oprichting van een volledige havenstructuur (staketsels, vuurtoren, spuikom, kaaimuren) . Vanaf 1871 was het niet...
Net voor je Blankenberge binnen rijdt via de Brugsesteenweg, begroet Louisette Lagast je sinds 2011 door haar zeven levensgrote bronzen beelden van naakte vrouwen. Ze beelden de hedendaagse vrouw uit in al haar facetten: broosheid, kracht, ...
Dit bouwwerk uit de bel-époqueperiode ( 1908 ) is nog steeds een welkome rustplaats. Beide kanten beschikken over zitbanken en zijn gescheiden door een windscherm. In 2002 is de Paravang volledig gerestaureerd.
Prachtig aangelegde hemel der activiteiten! Hier kan jij of je kids naar hartenlust minigolfen, trampoline springen, tennissen of schommelen. Ook kunnen kinderen hun rijkunsten bijschaven op de kidcarting ( 3,5 € / 30 min ). Minigolf ko...
Héél vriendelijke bediening en een gezellig ingerichte bar, waar je aangenaam verrast kan worden door de kennis van de barman over hun heerlijke cocktails.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!