De 'Belgium Pier' te Blankenberge is het enige beschermde monument op zee en werd tussen 1999 en 2003 nog zwaar onder handen genomen. Loop meer dan 350 meter de zee in om te genieten van het weidse uitzicht.
Oorspronkelijk had een pier d...
In de Breydelstraat vind je het enige bewaarde vissershuisje van Blankenberge. Dit huisje van Pé Majutte, bijnaam voor de vissersfamilie Debruyne, werd waarschijnlijk aan het einde van de 18de eeuw (1775) gebouwd en had al verschillende res...
Dit bouwwerk uit de bel-époqueperiode ( 1908 ) is nog steeds een welkome rustplaats. Beide kanten beschikken over zitbanken en zijn gescheiden door een windscherm.
In 2002 is de Paravang volledig gerestaureerd.
Humor met een knipoog naar de politiek vormt het basisingrediënt in het oeuvre van de Tsjech David Cerny. Hij maakte een groep sculpturen met de naam Baby’s naar aanleiding van de aanstelling van Praag tot culturele hoofdstad in 2000.
Net voor je Blankenberge binnen rijdt via de Brugsesteenweg, begroet Louisette Lagast je sinds 2011 door haar zeven levensgrote bronzen beelden van naakte vrouwen. Ze beelden de hedendaagse vrouw uit in al haar facetten: broosheid, kracht, ...
Elke kustgemeente heeft en geeft zin hulde aan zijn vissers. In Blankenberge is dit den Sterken Dries. Sterken Dries was de bijnaam van Jurewyt Andries. Een blankenbergse visser uit de 19de eeuw.
Het beeld is gegoten van een gipsen beel...
In 1912 werd dit monument ter ere van Hendrik Conscience gemaakt. Kunstschilder E. Van Rijswijck (Antwerpen) ontwerpt de maquette, beeldhouwer G. Pickery (Brugge) realiseert het verguld medaillon van Conscience en de lezende vissersfiguur.
Standbeeld ter nagedachtenis van de Blankenbergse sergeant Henri De Bruyne en zijn luitenant Jozef Lippens uit Brussel. Beiden werden in 1892 gevangen genomen door Arabieren in het huidige Congo.
De Bruyne liet de stervende Lippens niet...