In de Breydelstraat vind je het enige bewaarde vissershuisje van Blankenberge. Dit huisje van Pé Majutte, bijnaam voor de vissersfamilie Debruyne, werd waarschijnlijk aan het einde van de 18de eeuw (1775) gebouwd en had al verschillende restauraties nodig. Ook de rijke kustgeschiedenis ( Spaanse tijd, plunderingen van de Geuzen alsook stormen en branden ) laat zijn sporen na op het kleine vissershuisje.
De laatste visser die het huisje bewoonde was Jan Debruyne. Hij verbleef er tot zijn dood in 1874. Het was toen nog de gewoonte dat verschillende generaties in het zelfde huisje bleven wonen.
Begin 2015 werd het Huisje van Majutte omgevormd tot gratis museum (mits consummatie), koffiehuis, praatcafé, tentoonstellings-, vergader- en ontvangstruimte voor groepen. Hier worden als specialiteit opnieuw ‘slufferkoeken’ geserveerd, een oud gebruik uit het vissersverleden.
Het museum heeft zijn origine in de jaren 50 toen de ouders van Nadine Vanacker begonnen met het verzamelen van esthetische en mineralogische mineralen. Dit kleine museum ligt op het eerste verdiep boven de eigenlijke mineralenwinkel. Ingan...
Standbeeld ter nagedachtenis van de Blankenbergse sergeant Henri De Bruyne en zijn luitenant Jozef Lippens uit Brussel. Beiden werden in 1892 gevangen genomen door Arabieren in het huidige Congo.
De Bruyne liet de stervende Lippens niet...
Leuk adresje voor een kleine snack en een biertje. Een must voor de bierliefhebber want een café met ruime keuze aan diverse (speciale) bieren en trappisten.
Toen het Serpentarium in 1998 open ging had het een 45-tal terraria. Momenteel telt het Serpentarium reeds 150 terraria. Daarin is een prachtige verzameling reptielen te bewonderen met onder meer: kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wur...
Net als andere stranden aan de Belgische kust is het ook aan het strand van Blankenberge leuk vertoeven. Met dit verschil dat Blankenberge een actief strand heeft. Speeltuinen, terrasjes en berghokjes verstoren het natuurlijk beeld van zee...
In 1912 werd dit monument ter ere van Hendrik Conscience gemaakt. Kunstschilder E. Van Rijswijck (Antwerpen) ontwerpt de maquette, beeldhouwer G. Pickery (Brugge) realiseert het verguld medaillon van Conscience en de lezende vissersfiguur.