Als het vissersgebeuren aan belang toenam kwam er ook de roep naar een veilige schuilhaven. In 1863 startten dan de werken tot oprichting van een volledige havenstructuur (staketsels, vuurtoren, spuikom, kaaimuren) . Vanaf 1871 was het niet meer nodig de schuiten te laten stranden aan de voet van het duin.
Na WOII liep het belang van de Blankenbergse visserij sterk terug en werd de haven omgebouwd tot een jachthaven. In 2004 werd het aantal ligplaatsen nog opgetrokken tot meer dan 1.000. JE kan dus spreken over een levende jachthaven.
Net voor je Blankenberge binnen rijdt via de Brugsesteenweg, begroet Louisette Lagast je sinds 2011 door haar zeven levensgrote bronzen beelden van naakte vrouwen. Ze beelden de hedendaagse vrouw uit in al haar facetten: broosheid, kracht, ...
Sinds 2008 heeft VZW Scute een eigen museum over de geschiedenis van de Blankenbergse visserij. Maar het is vooral de Scutewerf die het bezoeken waard is. Je ziet er vrijwillige scheepsbouwers hard doorwerken om een zeevaardig schip te creë...
Dit bouwwerk uit de bel-époqueperiode ( 1908 ) is nog steeds een welkome rustplaats. Beide kanten beschikken over zitbanken en zijn gescheiden door een windscherm.
In 2002 is de Paravang volledig gerestaureerd.
Elke kustgemeente heeft en geeft zin hulde aan zijn vissers. In Blankenberge is dit den Sterken Dries. Sterken Dries was de bijnaam van Jurewyt Andries. Een blankenbergse visser uit de 19de eeuw.
Het beeld is gegoten van een gipsen beel...
Héél vriendelijke bediening en een gezellig ingerichte bar, waar je aangenaam verrast kan worden door de kennis van de barman over hun heerlijke cocktails.
Prachtig aangelegde hemel der activiteiten! Hier kan jij of je kids naar hartenlust minigolfen, trampoline springen, tennissen of schommelen. Ook kunnen kinderen hun rijkunsten bijschaven op de kidcarting ( 3,5 € / 30 min ).
Minigolf ko...