TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Top 5 musea in Brugge

Brugge is één groot openluchtmuseum maar als je wat extra tijd uittrekt om effectief ook een museum binnen te stappen in Brugge ontdek je het echte Brugge. Hier onze top 5 musea

Gezellemuseum


Het Guido Gezellemuseum is een museum in de Rolweg in Brugge. Het museum is gewijd aan het leven en het oeuvre van de Vlaamse dichter Guido Gezelle (1830-1899), en is gevestigd in zijn geboortehuis. Het herbergt ook tijdelijke presentaties en tentoonstellingen over (woord)kunst.

Meer over het Guido Gezellemuseum >

Choco-Story


Dit chocolademuseum, gevestigd in een 15e-eeuwse vroegere wijntaveerne, het Huis De Croone, laat met objecten, demonstraties en smaaktesten zien hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. Aan de hand van de vele tentoonstellingsstukken wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van de chocolade.

Choco Story informatie >

Historium Brugge


Historium is een belevingsattractie. Je stapt door waarheidsgetrouwe decors waarin film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. Op die manier beleef je een spannend liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de gouden tijd van Brugge. Het is meer dan zien en horen. Je ruikt en voelt hoe het leven toen was.

Details museum Historium Brugge >

Groeningemuseum 


Het museum toont een uitgebreid overzicht van zes eeuwen Vlaamse en Belgische schilderkunst, gaande van Jan van Eyck tot Marcel Broodthaers. Het Groeningemuseum is gevestigd langs de Dijver en werd in 1930 geopend. Hier kan je een prachtige en rijke kunstcollectie van de Vlaamse Primitieven bewonderen. 

De verzameling Vlaamse Primitieven is van uitzonderlijk belang.

Meer info over het Groeningemuseum >

Kantcentrum


Het kantmuseum is gevestigd in de schaduw van de Jeruzalemkerk. De gerestaureerde godshuisjes lenen zich uitstekend voor dit kantmuseum. Tot een vijftigtal jaren geleden woonden daar nog oude kantwerksters.

Meer over het Kantcentrum >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!