TravelTalia logo
België > Belgische Kust > Knokke-Heist
Be > Belgische Kust > Knokke-Heist

Het natuurreservaat van het Zwin


Onderdeel van Natuurgebied Zwin
Het natuurreservaat van het ZwinKaart en locatie van Het natuurreservaat van het Zwin
Elk kind in België heeft reeds een bezoek gebracht aan dit natuurreservaat omdat het zo goed als op elke school een daguitstap is. Dit toont ook direct het belang van het natuurreservaat aan.

Het Zwin bestaat uit een vlakte die bij spring- en stormvloed onder zeewater komt te staan. Er zijn zoute kreken, slikken ( lopen bij elk hoogtij onder ) en schorren ( lopen enkel onder bij springtij of stormvloed ). Daardoor zijn ze de ideale plek voor zoutminnende planten. De zoute slikken en schorren zijn héél zeldzaam geworden en genieten dan ook Europese bescherming.

Leuk om weten is dat het Zwin niet 100% Belgisch is: het reservaat heeft een oppervlakte van 158 ha waarvan 125 ha in België en 33 ha in Nederland.

Facebook Deel op Facebook >
Het natuurreservaat van het Zwin op de kaart >
Onderdelen van Natuurgebied Zwin
wandelingen & reisgidsen? Ook in Knokke-Heist! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
In 1934 schonk de Compagnie ( een vastgoedonderneming van de familie Lippens ) een stuk duingrond aan koning Leopold III van België. Leopold bouwde daar een villa waar hij veel tijd doorbracht met koningin Astrid. Na het verongelukken van A...
Rond het Provinciaal Natuurpark Zwin ligt het het natuurgebied Het Zwin. Het is net dit natuurgebied dat we gaan verkennen. Je kan gratis parkeren en je hoeft ook geen inkomticket te betalen.
De vroegere koninklijke tuin is reeds sinds 1953 omgetoverd tot een educatief vogelpark. De bezoeker kan hier van dichtbij kennis maken met inheemse vogels zoals zangvogels, meeuwen, steltlopers en roofvogels.
Van hieruit heb je een mooi uitzicht over het Zwin-natuurgebied.
"Snuffelend rondlopen" of struinen zoals onze noorderburen het zo mooi verwoorden. In dit stukje duinen mag je vrij rondlopen, picknicken en de kindjes laten spelen. Voor de jongsten onder ons is dit een gedroomd stukje "natuurlijke" speelt...
Knokke Het Zoute is de oostelijkst gelegen badplaats van België en heeft een klein zandstrand en een dunne duinstrook. In 1785 kocht Philippe-François Lippens de Nieuw-Hazegraspolder en daarmee was het startschot gegeven voor de dynastie...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!