Op de grens tussen Aalst en deelgemeente Nieuwerkerken staat het kasteel van Regelsbrugge, ook wel het kasteel van Schotte genoemd. De naam Regelsbrugge verwijst naar een kleine brug uit het jaar 1395.
De heerlijkheid van Regelsbrugge was een voornaam leen van Nieuwerkerken, en was 30 hectare groot. Over het ontstaan en de oudste vormgeving tast men in het duister. Rond 1795 werd het kasteel grondig verbouwd door toevoeging van een verdieping, waardoor de slanke torens hun sierlijke elegantie verloren. In 1878 werd een van de zijvleugels afgebroken. Vroeger hing er ook een klok in één van de torens. Men noemde ze de "pattatterklok" en werd geluid bij Sint-Jobkermis of andere feesten.
Aalst staat vooral bekend als winkelstad omdat er veel winkelstraten rond de Grote Markt liggen. Dat zal ons echter niet weerhouden om Aalst en haar bezienswaardigheden te ontdekken via deze stadswandeling. Naast de Grote Markt, stappen we ...
Pieter van Aelst gaanderij bevindt zich in hartje Aalst en is reeds meer dan 15 jaar een vaste waarde in de stad. Met haar 27 winkels is er ongetwijfeld voor elk wat wils.
Het oud schepenhuis werd in 1225 gebouwd en is het oudste bewaarde schepenhuis van de Nederlanden. Het hoge zadeldak en de vier ronde hoektorens zijn een kenmerk voor de gemeentehuizen in de late middeleeuwen. Het belfort uit 1407 dankt zij...
Het zogenaamde kasteel Terlinden is gelegen in de wijk Schaarbeek, aan de oude steenweg naar Gent. Het wordt reeds vernoemd in 1582 als 't Goed ter Linden.
Het gebiedshuisje, het vooruitspringende laat-gotische gebouwtje, was de plaats van waaruit de baljuw of stadhouder de wetten afkondigde voor het volk dat op de Grote Markt verzamelde.
Maandelijks verzamelen hier op de 1e verdieping all...