TravelTalia logo
België > Limburgse Kempen > Hasselt
Be > Limburgse Kempen > Hasselt

Stadsmus

StadsmusKaart en locatie van Stadsmus
Het Stadsmus, vroeger Stedelijk Museum Stellingwerff-Waerdenhof genoemd, is ondergebracht in twee, aaneengesloten patriciërswoningen. Het Waerdenhof werd in 1680 gebouwd en Stellingwerff (zie Guillaume Stellingwerff), opgetrokken in 1857.
De stad en haar inwoners worden in het museum vanuit historisch, politiek, volkskundig en cultuurhistorisch perspectief belicht. De plaats die Hasselt had in het graafschap Loon, het prinsbisdom Luik en in de huidige provincie Limburg komen ook aan bod.
Het museum stelt onder meer voorwerpen uit de abdij van Herkenrode tentoon, zoals de monstrans uit verguld zilver die priorin Aleidis van Diest in 1286 in Parijs bestelde. Het zou de oudste monstrans ter wereld zijn.

Website Stadsmus >
Facebook Deel op Facebook >
Stadsmus op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Hasselt! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Omstreeks 1500 had Gertrudis de Lechy, abdis van Herkenrode van 1491 tot 1519, de monumentale vakwerkbouw 'Den Heyligen Geest' met tuin in de Maastrichterstraat in Hasselt gekocht van Johan van Luymertingen, schepen van het Hof van Vliermaa...
Met de bouw werd in de 11e eeuw begonnen. Uit die tijd stamt de uit ijzerzandsteen opgetrokken onderbouw van de toren (62 m hoog). Voor de rest is voor de toren mergel gebruikt (13e eeuw). De kerk zelf, zoals ze nu bestaat, is twee eeuwen j...
Aantal plaatsen: 520 24/7 uitrijden (inrijden voor 1 uur en na 7 uur) ongeveer 2 euro per uur Maximum dagtarief 16 euro
Kunstencentrum Z33 verkent de grensgebieden van de disciplines actuele beeldende kunst en vormgeving door het creëren van artistieke tentoonstellingsprojecten die maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke fenomenen duiden. Z33 is...
Wie de vele trappen trotseert, kan genieten van een prachtig uitzicht op Hasselt en alles te weten komen over uurwerken, klokken en beiaarden. Rondleiding elke eerste zaterdag van de maand om 14 uur.
Je hebt in Hasselt twee 'drukke' gedeeltes. De Sint-Jozefstraat is daar een deel van. Wat nog het leukste van alles is: ze liggen op wandelafstand van elkaar!

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!