TravelTalia logo
Belgiƫ > Scheldeland: Denderstreek en Rupel > Berlare
Be > Scheldeland: Denderstreek en Rupel > Berlare

Wandeling in Berlare Broek (7,2KM)

Kaart en locatie van Wandeling in Berlare Broek (7,2KM)
Wandeling in Berlare Broek (7,2KM) Deze wandeling neemt je zo goed als volledig weg van de drukte die soms aan het Donkmeer heerst. Zelfs op de zonnigste dagen in een vakantie.

In het verleden was dit een gebied voor turfwinning en na de Tweede Wereldoorlog werden er massaal populieren aangeplant voor een luciferfabriek.

Onze wandeling wisselt steeds van zicht: weiden, bossen, de Schelde, ... Divers en buiten het laatste stukje (evenwijdig met de straten Schuitje en Kamershoek) perfect haalbaar met een buggy.

Wens je deze wandeling te stappen maar is 7KM echt te veel van het goede, neem dan de Bareldonkdreef tussen de Oude Dreef en de Jan Praetstraat. Op deze manier halveer je de wandeling.

Facebook Deel op Facebook >
Wandeling in Berlare Broek (7,2KM) op de kaart >
Hoogteprofiel
37 Hoogtemeters
Meer
Downloads voor Wandeling in Berlare Broek (7,2KM)
wandelingen & reisgidsen? Ook in Berlare! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
In het kader van de turfwinning werd het oostelijk gedeelte van de oude Scheldemeander opnieuw uitgegraven. Daardoor evolueerde het tot een groot wateroppervlak.In 1862 werd het water weggepompt. In de jaren 1914-1918 lag de kolenpomp e...
De kapel dateert uit de 14e eeuw. Ze werd een eeuw later in Aalsterse witte steen heropgebouwd. In 1585 werd er melding gemaakt van vernielingen tijdens de godsdiensttroebelen. Na restauratie werd de kapel door Antonius Triest, bisschop van...
Iets kleinere parking maar hier kan je meestal wel je auto kwijt omdat het wat verder licht van de plezierbootjes en bijhorende horeca.
Ruime parking en perfect om als uitvalbasis te dienen bij wandelingen. Ook geschikt als je het niet erg vind om een kleine 10 minuutjes te stappen naar de bootjes.
Museum Donkmeer besteedt ruime aandacht aan de Franse Revolutie en de gevolgen ervan voor de Zuidelijke Nederlanden. Het biedt echter meer dan enkel de Boerenkrijg. Het blikveld werd verruimd naar de 18de en 19de eeuw. Je krijgt een beeld v...
Open parking aan het Donkmeer ter hoogte van de bootverhuur en veerboot. Op deze parking ben je vlug bij alles en dat is ook direct de reden waarom je wagen plaatsen hier op warme dagen niet eenvoudig is. Staat deze parking vol, rij dan ...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!