TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais

Opaalkust bezoeken: bezienswaardigheden en steden

In het noorden van Frankrijk heb je een prachtige kuststrook die van België tot aan de monding van de Authie loopt: de Opaalkust. Deze kustlijn heeft meer bezienswaardigheden dan de Cap Griz-Nez of Boulogne-sur-Mer

Steden bezoeken in de Opaalkust

Langs de kust van de Côte d'Opale zijn er prachtige nederzettingen ontstaan die je eigenlijk dient bezocht te hebben. 

Calais: Niet enkel de trein of boot richting Engeland.

Eerst en vooral heb je Calais. Deze stad wordt te veel aanzien als poort naar Engeland maar de stad zelf heeft aardig wat te bieden. De citadel, het stadhuis en de Wachttoren zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Calais maar als je tijd hebt passeer je ook best even het Fort-Nieulay.
Ook het museum voor Schone Kunsten en het Oorlogsmuseum 1939-1945 zijn een bezoek waard.

Le Touquet-Paris-Plage: modaine badplaats

Touquet-Paris-Plage is sinds de 19de eeuw dé badplaats bij uitstek voor Parijzenaren. Goede verbinden met de grootstad en prachtige faciliteiten om iets te drinken, eten en eventueel te overnachten. Le Touquet-Paris-Plage heeft ook een prachtig duinengebied.


Boulogne-sur-Mer: de klassieker

Iedereen weet dat je de naam 'klassieker' niet zomaar krijgt. En Boulogne-sur-Mer is dit zeker waard. Prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, enkele topattracties zoals de aquarium en voldoende mogelijkheden om honger en dorst te lessen. Net buiten de stad heb je ook nog de Colonne de la Grande Armée ter ere van Napoleon. Met onze stadswandeling in Boulogne-sur-Mer zie je direct alle belangrijkste musea en bezienswaardigheden van deze kuststad.

Wens je het liever wat rustiger en zoek je een eerder een klein kuststadje op je weg dan kan je richting Ambleteuse rijden.  Je vind er het dorpje Audresselles in de buurt maar ook een mooi fort. Je kan dit stadje bezichtingen als je de D940 volgt van Boulogne-sur-Mer richting Cap Gris-Nez of omgekeerd.

Zoek je een hotel voor een weekendje aan de Opaalkust dan kies je best één van bovenstaande steden als uitvalbasis. Vooral Hotels in Boulogne-sur-Mer zijn interessant vanwege de centrale ligging aan de Opaalkust.

Gravelines: het mooiste vestingstadje


Gekneld tussen Duinkerke en Calais vind je Gravelines. Dit oude vestingstadje aan de Aa is ontstaan in de 12de eeuw toen de zee zich terugtrok. Het zijn vooral de 16de eeuwse bouwwerken en de vesten die het tot een must-see maken in Nord-Pas-de-Calais.

De natuur van de Opaalkust: de Caps

Meeste onder ons zullen de Opaalkust bezoeken om te genieten van de natuur. En daar heeft de Côte d'Opale voldoende verscheidenheid aan om iedereen te plezieren. Iedereen stapt steeds richting Cap Gris-Nez maar neem ook zeker de tijd om de Cap Blanc-Nez te ontdekken. Deze ligt iets dichter bij Calais en heeft enkele fabuleuze verzichten in petto.


Gebruik zeker onze wandeling aan de Cap Gris-Nez

Vind je het niet erg om in de auto te genieten van de natuur dan volg je steeds de D940 tussen Calais en Boulogne-sur-Mer. Deze weg loopt de volledige tijd langs de kuststrook en je passeert dan ook beide Cap's en het stadje Ambleteuse. De rit is ongeveer 45 km lang en reken op minstens één uur rijden zonder je tussenstops of wandelingen te rekenen.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Nord-Pas-de-Calais! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!