TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais

Bezienswaardigheden Nord-Pas-Calais

Nord-Pas-de-Calais strekt zicht uit aan de Noordzee tussen Duinkerke en Le Touquet-Paris-Plage plus loopt meer dan 200 km landinwaarts. Deze regio omvat naast een indrukwekkende kuststrook ook vele bezienswaardigheden...

Opdeling Nord-Pas-de-Calais

Wens je Nord-Pas-de-Calais te bezoeken dan beslis je meestal om de Opaalkust te bezichtigen met steden zoals Calais, Boulogne-sur-Mer  of Le Touquet-Paris-Plage. 


Ook het rustige Frans-Vlaanderen wint aan interesse bij toeristen. Deze golvende regio met enkele stadjes op een heuvel zoals Cassel zijn het bezoeken waards.

Bezienswaardigheden Nord-Pas-de-Calais

Hier gaan we nu even negeren in welke stad of regio van Nord-Pas-de-Calais de bezienswaardigheden liggen en gaan we gewoon op zoek naar de top bezienswaardigheden.

Onze eerste topper qua bezienswaardigheid is de cisterciënzerabdij van Vaucelles. Dit monument is één van de mooiste in het Noorden van Frankrijk. Met ondermeer de grootste cisterciënzer kapittelzaal van Europa, abdijtuin, boomgaard en rozentuin, monnikrnezaal ben je een goede middag zoet.

Nog een juweeltje vanjewelste is Chartreuse de Neuville. Vanaf de oprichting in 1323 door Robert VII, graaf van Auvergne en Boulogne, tot aan het vertrek van de laatste kartuizers in 2004, is de geschiedenis van dit klooster ook een samenvatting van vijf eeuwen streekgeschiedenis.

Natuurlijk kan de stad Lille (Rijsel) niet ontbreken in ons lijst met bezienswaardigheden. Vooral de Citadel springt er uit maar bekijk zeker eens alle bezienswaardigheden van Lille in ons afzonderlijk artikel

Aan de Opaalkust springt vooral de Basiliek van Boulogne-sur-Mer in het oog. Deze kerk met de lange naam Basilique Notre-Dame-de-l'Immaculée-Conception was de thuishaven van een oud bisdom waarvan deze kerk de kathedraal was.

Het noorden van Frankrijk en Vlaanderen staan bekend om hun vele belforten die allemaal samen op de UNESCO-werelderfgoed lijst staan. Omdat er zo veel zijn, sommen we ze liever op in een afzonderlijk artikel getiteld Belforten van Frankrijk (Nord-Pas-de-Calais en Picardië).

Als laatste nemen we het Coupole onder loep. Een betonnen koepel met een doorsnede van 72 meter, een dikte van 5,50 meter en 55.000 ton beton. Deze geheime ondergrondse basis werd in 1943-1944 gebouwd om Hitler’s geheime wapens samen te stellen waarmee Engeland verwoest moest worden. W.O.II had hierdoor heel anders of kunnen lopen...

Bekijk alle bezienswaardigheden van Nord-pas-calais via lijst of kaart 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Nord-Pas-de-Calais! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!