TravelTalia logo
Magazine > Mobiliteit

Vermijd vermoeidheid tijdens het autoreizen

Vermijd vermoeidheid tijdens het autoreizen
Als je een autovakantie verkiest boven reizen met het vliegtuig of een ander vervoersmiddel, dan spreekt het voor zich dat je enkele extra voorbereidingen moet treffen. Lange ritten zijn immers erg vermoeiend. Vooral de chauffeur kan het wel eens erg lastig krijgen. Lees daarom de volgende tips goed door en grijp in voor de vermoeidheid domineert.

Het is reeds veelvuldig bewezen dat iedereen tijdens een lange autorit wel eens een moeilijke periode krijgt. De bestuurder moet echter de meeste verwachtingen inlossen en steevast aandachtig achter het stuur zitten. Door een paar kleine tips in acht te nemen kan je op een risicoloze manier de vakantiebestemming bereiken.

Kenmerken vermoeidheid

Platte rust
Indien je één van deze kenmerken voelt optreden, dan moet je absoluut op de dichtstbijzijnde parking stoppen om even uit te rusten. Negeer deze vermoeidheidssignalen absoluut niet. Natte washandjes, luid praten, koffie drinken, de radio opzetten, chocolade eten en kauwgom helpen niet! In dit geval is een half uurtje platte rust erg heilzaam. Krijg je een appelflauwte bij een nachtelijke rit? Dan dient deze rustpauze minstens een paar uurtjes te duren.

 

Tips bij vermoeidheid
Indien je echt geen tijd wil verliezen, dan kan je het stuur aan een andere passagier overlaten. Blijf het verkeer niet volgen, maar sluit je ogen en laat jezelf toe om in te dommelen;

Als je niet kan slapen in een auto, aarzel dan niet om te overnachten in een goedkoop etappehotel;

De vermoeidheid slaat meestal toe tussen 14u en 16u en ook tussen 2u en 6u ’s morgens. Niemand ontsnapt hieraan, heb dus respect voor de noden van je lichaam;

Vermoeidheid voorkomen

Facebook icon Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine

Alle andere artikels in Mobiliteit >
Overzicht magazine >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!