TravelTalia logo
Magazine > Rechten & Plichten

Terreurdreiging op reis

Terreurdreiging op reis
Na de recente aanslagen in Frankrijk kan het gevoel je besluipen dat reizen best eens gevaarlijk kan zijn door een eventuele terreuraanslag. Maar is dit terecht en wat kan je doen?

Wat is terreurdreiging
Er is altijd wel een kleine kans dat een terreurorganisatie of enkelen een aanslag beramen om:

Als deze kans echter groter wordt dan normaal in een bepaalde omgeving spreekt men van terreurdreiging (in deze omgeving).

Bij terreur denken we direct aan zelfmoordaanslagen en bomaanslagen maar ook kapingen, opstanden, onlust, gewapende conflict, burgeroorlog en andere zware misdrijven vallen onder de noemer terreur.

Waar is de terreurdreiging het grootst?
De kans dat je geconfronteerd zal worden met enige vorm van terreur is héél klein. Zeker als je reist in een traditioneel vakantieland zoals Frankrijk, Italië, Indonesië, IJsland en zo verder. 

Als je onbegeleid reist naar landen zoals Pakistan, Noord-Mexico of Oost-Turkije dien je wel aandachtig te zijn. Informeer je grondig op eventuele opkomende gevaren.

Ook als je je reis geboekt hebt via een touroperator of reisbureau hoef je je geen zorgen te maken: ze kiezen enkel veilige gebieden en hotels en zijn steeds op de hoogte van de actuele situatie ter plaatse. Als er dus problemen zouden zijn omtrent je veiligheid, zullen zij je ruim op voorhand inlichten en eventueel alternatieven of adviezen voorstellen.
Dit kan belangrijk zijn in een land zoals Egypte of Mexico waar sommige streken of steden best vermeden worden.

Twijfel je toch dan zoek je je vakantiebestemming op de site van Diplomatie Belgium

Op deze site staat actuele info en reisadviezen. Als het te gevaarlijk is, wordt reizen afgeraden.

Reisannulatie bij terreurdreiging
Reis je naar een land waar de kans groot is dat er onrusten de kop opsteken, kan je best een reisverzekering nemen. Kijk wel even op voorhand je reisverzekering na. Sommige verzekeringen laten toe je reis te annuleren omwille van terreurdreiging. Dit is wat je wenst in dit geval.

Conclusie: Reizen maar!
Zoals we al in het begin van dit artikel meegaven is reizen op dit moment meer dan veilig. We kunnen zelfs zonder veel problemen de wereld rond.

De kans dat je slachtoffer wordt van kleine criminaliteit zoals diefstal en vandalisme is natuurlijk reëel maar een vrees voor terreur is ongegrond. 

Facebook icon Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine

Alle andere artikels in Rechten & Plichten >
Overzicht magazine >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!