TravelTalia logo
België > Leiestreek > Waregem
Be > Leiestreek > Waregem

Gaverbeekse Meersen

Gaverbeekse Meersen Kaart en locatie van Gaverbeekse Meersen
Het natuurgebied ligt langs de benedenloop van de Gaverbeek in de alluviale vlakte van de Leie en is een overstromingsgebied bestaande uit wei en hooiland en een oude spoorwegberm. Aanpalend ligt agrarisch gebied bestaande uit weiden, akkers, sloten, oude meanders en populieren en knotwilgen rijen.
Facebook Deel op Facebook >
Gaverbeekse Meersen op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Waregem! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Deze oude spoorwegberm zorgt er voor dat het natuurgebied Gaverbeekse Meersen in de volksmond dikwijls de oude spoorwegberm genoemd.
De Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (J.N.M.), afdeling Leievallei én Natuurpunt Waregem-Zulte hebben in november 1991 "de Vlinderweide" in beheer genomen. Dit perceel is gelegen aan de achterzijde van het ziekenhuis O.-L.-V....
In dit beschermde kasteelpark kan je gemakkelijk enkele uren ronddwalen.
Voordat Waregem in 1119 een parochie van het bisdom Doornik werd, had het waarschijnlijk een houten kerk. Begin 16de eeuw werd het toenmalig driebeukig Romaans kerkje grondig veranderd en vergroot.
De markt ligt centraal rond alle bezienswaardigheden in Waregem. Je kan dan ook het best hier starten met je verkenningstocht van Waregem. De omliggende straatjes bieden de mogelijkheid om na je stadswandeling of shoppingbuien de dorst ...
Herdenkingsmonument door Simon Plasman voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het beeld werd ingehuldigd in 1921.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!