TravelTalia logo
België > Leiestreek > Waregem
Be > Leiestreek > Waregem

Park Casier

Park CasierKaart en locatie van Park Casier
In dit beschermde kasteelpark kan je gemakkelijk enkele uren ronddwalen.
Facebook Deel op Facebook >
Park Casier op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Waregem! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Herdenkingsmonument door Simon Plasman voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het beeld werd ingehuldigd in 1921.
Voordat Waregem in 1119 een parochie van het bisdom Doornik werd, had het waarschijnlijk een houten kerk. Begin 16de eeuw werd het toenmalig driebeukig Romaans kerkje grondig veranderd en vergroot.
De markt ligt centraal rond alle bezienswaardigheden in Waregem. Je kan dan ook het best hier starten met je verkenningstocht van Waregem. De omliggende straatjes bieden de mogelijkheid om na je stadswandeling of shoppingbuien de dorst ...
Dat Waregem een winkelstad is wordt hier nogmaals bewezen met Het Pand. Een overdekte winkelhemel met meer dan 40 speciaalzaken. Een grootwarenhuis en bioscoop maakt het geheel moeilijk te weerstaan.
Nadat er al meerdere rennen doorheen de straten van de gemeente Waregem waren gehouden[1], kreeg men van Barones de Kerkhove de Denterghem, Gravin Vilain XIII, [2] een locatie naast haar Kasteel van Potegem waar een hippodroom mocht gebouwd...
Ursula Vandenbroucke wou een eigen Lourdesgrot nadat een bedevaart naar Lourdes met een goede vriendin. Deze vriendin had een zwaar spraakgebrek en dankzij de bedevaart was ze hiervan volledig verlost.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!