TravelTalia logo
België > Picardisch Wallonië > Ath
Be > Picardisch Wallonië > Ath

Basiliek van Bon-Secours

Basiliek van Bon-SecoursKaart en locatie van Basiliek van Bon-Secours
De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand ligt in Péruwelz in Henegouwen (en in het bijzonder in de voormalige Belgische gemeente Bon-Secours, de plaats met een bedevaart gericht op een oude eik gewijd aan Notre-Dame-du-chêne-entre-deux-bois).

Het is een basiliek gewijd aan de verering van de maagd Maria, gebouwd in een massieve gotische stijl,

Reeds in de zestiende eeuw werden er pelgrimstochten georganiseerd en per decreet van het bisdom Doornik werd er een kapel gebouwd.

In 1885 begint de architect François Baeckelmans met de bouw van een nieuwe neogotische kerk. In 1892 werd het gebouw voltooid.

Aan de voorzijde bevinden zich twee vierkante torens en een poort. Het achterliggende gebouw is gebouwd volgens de centraalbouw met 8 pilaren waarop de koepel mede rust.

In 1910 werd de kerk tot basiliek verheven.

Facebook Deel op Facebook >
Basiliek van Bon-Secours op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Ath! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Dit kleine stadspark (1ha groot), kenmerkend voor zijn tijd, werd door tuinarchitect Léon Rosseels ontworpen in 1927. In 1998 werd het geklasseerd. De harmonieuze aanleg en de weerspiegeling van de plantenpartijen in het wateroppervlak va...
Eind 19de eeuw werden skeletten gevonden van een iguanodon. Deze plantenetende dino leefde meer dan 100 miljoen jaar geleden. Naast deze 'grote meneer' heeft het museum ook een waardevolle collectie aan mineralen.
De ondergrondse galerijen van dit vroegere mijncomplex zijn reeds 10 jaar geleden ingestort en de verzakkingen hebben zich volledig gevuld met water.
In Quevaucamps vind je het museum van het Breigoed en de Stoffenhandel. Dit museum, ondergebracht in een prachtig oud station, toont de volledige geschiedenis van het breigoed. Thuisgebreide sokken of het beroep van baretmaker onthullen hi...
Een wandeling door de Wetlands van Harchies is op zijn minst rtustgevend te noemen. Deze oase voor mens maar vooral watervogels zijn een verademing. Het eerste deel stappen we op een soort verhoogde berm met slechts hier en daar een glim...
Gratis kleine parking waar je de wandeling door de wetlands van Harchies kan starten Bekijk voor je vertrek goed de kaart want het is een lange straat zonder nummers. Onze website af en toe raadplegen als je in de buurt bent, is nog bete...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!